ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

0 Η πρώτη ταινία της νέας μας στήλης -πάμε cinema- Οι Πειρατές ξανάρχονται....!!!

Τέσσερα χρόνια μετά τους Πειρατές στο «Τέλος του Κόσμου», ο Τζακ Σπάρροου και η τρελοπαρέα του ξανάρχονται στις οθόνες μας, αυτή τη φορά «Σε άγνωστα νερά».
Το θέμα: Ο Τζακ Σπάρροου μπλέκει σε νέες περιπέτειες, αυτή τη φορά εξ αιτίας μιας γυναίκας από το παρελθόν του, της Αντζέλικας, οι σκοποί της οποίας δεν είναι και τόσο άδολοι...

 Ο Σπάρροου, λοιπόν, καταλήγει στο πλοίο του περιβόητου πειρατή Μαυρογένη με τη βοήθειά της κι εκεί αρχίζει η πραγματική περιπέτεια, καθώς όλοι ψάχνουν την Πηγή της Νεότητας κι ο Τζακ έχει να φοβάται και το Μαυρογένη, αλλά και τη μυστηριώδη γυναίκα.
Η ταινία: Λοιπόν, τι έχουμε και τι δεν έχουμε: κατ’ αρχάς έχουμε ένα πολύ ωραίο -και δοκιμασμένο στο μεγαλύτερο βαθμό- καστ. Έχουμε τον Τζόνι Ντεπ, οποίος κεντάει στο ρόλο του Σπάρροου με το «μεθυσμένο» του παίξιμο (στην πρώτη ταινία των Πειρατών είχε κερδίσει και υποψηφιότητα για Οσκαρ), έχουμε τον Τζέφρι Ρας που συμπληρώνει υπέροχα τον Ντεπ στο ρόλο του Μπαρμπόσα και πάμε στα καινούρια τώρα. Έχουμε την Πενέλοπε Κρουζ ως τη μυστηριώδη Αντζέλικα, η οποία δεν ξέρω κατά πόσο κολλάει στο concept –αλλά θέλω να τη δω πρώτα και μετά να κάνω περεταίρω σχόλια. Επίσης έχουμε τον Ιαν Μακ Σέιν στο ρόλο του Μαυρογένη, που είναι ιδανική φυσιογνωμία κακού και σε συνδυασμό με την απίστευτη φωνή του νομίζω θα τον απογειώσει το ρόλο του. Έχουμε όμως και καινούριο σκηνοθέτη. Τη θέση του Γκορ Βερμπίνσκι πήρε ο Ρομπ Μάρσαλ, ο οποίος έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του (Εννέα, Σικάγο, Αναμνήσεις μιας Γκέισας), αλλά σε τέτοιο είδος ταινίας πρώτη φορά δοκιμάζεται. Και για να είμαι ειλικρινής φοβάμαι ότι κάπου θα τα κάνει λίγο μαντάρα. Για όσους δεν έχετε δει ταινίες του να πω ότι είναι ο σύγχρονος μετρ του μιούζικαλ και οι δουλειές του είναι πραγματικά εντυπωσιακές. Αλλά αυτή ουδεμία σχέση έχει με το στυλ του και δεν τη βλέπω να δένει τη συνταγή. Εδώ δεν έχουμε πια την Κίρα Νάιτλι και τον Ορλάντο Μπλουμ (μάλλον αισθάνθηκαν ότι θα κούραζε το κοινό μια τέταρτη ταινία και σου λένε για τέτοια είμαστε τώρα;).
Προσωπικά, ενώ μου αρέσουν γενικά οι Πειρατές, δεν ξέρω τι καινούριο έχει να μας προσφέρει μια τέταρτη ταινία, χωρίς ουσιαστικές αλλαγές. Ηδη από το τρέιλερ καταλαβαίνω σημάδια κόπωσης. Δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη έμπνευση, οπότε έχουν στριμώξει ό,τι μπορεί να τραβήξει την προσοχή  του κοινού (γοργόνες, ζόμπι και δεν συμμαζεύεται). Προφανώς τα οπτικά εφέ θα είναι από εντυπωσιακά έως φορτωμένα –έτσι μου φάνηκε στο τρέιλερ- αφού θα είναι και η πρώτη ταινία της σειράς που θα δούμε σε 3D.
Εν ολίγοις, δεν είμαι πολύ σίγουρη για το κατά πόσο τα καινούρια πρόσωπα –αν και καλοί ηθοποιοί- θα καταφέρουν να ανανεώσουν την ταινία. Μάλλον θα δούμε μια επανάληψη που δεν θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τους φανς.

Αλεξάνδρα Βέττα
Ανοιχτή Ματιά στον Κόσμο




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...