ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

0 Καραϊβική

Ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός που στο παρελθόν έχει γνωρίσει μεγάλες δόξες ανανεώθηκε με το comeback δύο ξενοδοχείων με έντονα διαφορετικό χαρακτήρα: Το ιστορικό Golden Eye του ιδιοκτήτη της γνωστής εταιρείας Island Records Κρις Μπλάκγουελ και το Four Seasons Resort Nevis, ένα από τα landmarks της Καραϊβικής που επανήλθε μετά τον τυφώνα που το χτύπησε.

Golden Eye: Ένα ξενοδοχείο γεμάτο ιστορίες και μυστήριο


Σε όσα ξενοδοχεία που έχουν πρωταγωνιστήσει σε ταινίες του Τζέιμς Μποντ κι αν πάτε, δε θα ζήσετε την πραγματική εμπειρία αν δεν επισκεφθείτε το «σπίτι του», το μέρος δηλαδή που ο Ίαν Φλέμινγκ εμπνεύστηκε και δημιούργησε τα βιβλία του πράκτορα 007. Η κατοικία του γνωστού συγγραφέα, αφού περιήλθε στην κατοχή του διάσημου ιδιοκτήτη της Island Records Κρις Μπλάκγουελ, μετατράπηκε σε ξενοδοχείο, ανακαινίστηκε, επεκτάθηκε και άνοιξε ξανά τις πόρτες της στο κοινό το Δεκέμβριο του 2010.

Το 1946 ο Φλέμινγκ αγόρασε 15 εκτάρια γης στην Τζαμάικα, σε μια περιοχή που μέχρι τότε γίνονταν αγώνες γαϊδάρων! Εκεί έχτισε το σπίτι του που ονόμασε Golden Eye από το όνομα της μυστικής αποστολής του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στην οποία συμμετείχε. Το 1952 ο Φλέμινγκ, δακτυλογραφώντας 2.000 λέξεις τη μέρα, έγραψε το Casino Royale, το πρώτο βιβλίο του Τζέιμς Μποντ που δημιουργήθηκε στην κρεβατοκάμαρα του Golden Eye. Ακολούθησαν άλλα 12 βιβλία, ενώ τρία από αυτά, τα «Doc. No», «Live and Let Die», και «The Man with the Golden Gun», διαδραματίζονται στην Τζαμάικα και μεγάλο κομμάτι τους γυρίστηκε γύρω από το σπίτι του συγγραφέα.
Το σπίτι του Ίαν Φλέμινγκ αποτέλεσε πόλο έλξης για πολλές προσωπικότητες της εποχής, ανάμεσά τους και ο Νόελ Κάουαρντ και ο Κρις Μπλάκγουελ. Μάλιστα το 1950, ο Πάτρικ Λι Φέρμορ, ο διάσημος ταξιδιωτικός συγγραφέας, έγραψε για το Golden Eye: «Εδώ στην Καραϊβική, ο Ίαν Φλέμινγκ έχει χτίσει ένα σπίτι, το Golden Eye, που μπορεί να λειτουργήσει ως πρότυπο για τα υπόλοιπα σπίτια της περιοχής. Είναι κυριολεκτικά περικυκλωμένο από δέντρα εκτός από τη μία του πλευρά που ακουμπάει στη θάλασσα. Από τα μεγάλα παράθυρα μπαίνει ένα αεράκι που δροσίζει τα άσπρα δωμάτια ακόμα και τις πολύ ζεστές μέρες.»

Εναέρια λήψη

Golden Eye

Fleming Villa

Photos: courtesy Golden Eye
Ο Blackwell αγόρασε το Golden Eye το 1976, δέκα περίπου χρόνια μετά το θάνατο του Ίαν Φλέμινγκ. Η εταιρεία του κατά τη δεκαετία του ’70 και με την κυκλοφορία του άλμπουμ της Μίλι Σμολ είχε σταθερά ανοδική πορεία, ενώ το 1972 κυκλοφόρησε το δίσκο του Bob Marley and the Wailers «Catch a fire» που έγινε τεράστια εμπορική επιτυχία.

Παρόλο που το σπίτι του Φλέμινγκ ήταν αρκετά μεγάλο για τα δεδομένα της Τζαμάικα, ο Μπλάκγουελ άρχισε σιγά σιγά να το επεκτείνει χτίζοντας κι άλλες βίλες (για τη μαμά του, για το γραφείο του και για τον εαυτό του) και στην πορεία αποφάσισε να μετατρέψει τα κτίσματα σε πολυτελές resort. Εξάλλου, ασχολούνταν από πιο παλιά με τον τουρισμό και είχε ιδρύσει την εταιρεία Island Outpost, μια αλυσίδα από boutique ξενοδοχεία στην Τζαμάικα, σε εκτάσεις που αγόραζε μόλις έβαζε κάποια χρήματα στην άκρη.

6 lagoon suites, 11 καινούργια ξύλινα cottages (που διατίθενται προς πώληση και οι τιμές τους κυμαίνονται γύρω στα 800.000€) και οι πέντε παλιές βίλες αποτελούν σήμερα το (ανακαινισμένο) δυναμικό του Golden Eye. Αναμένονται επίσης 7 spa cottages που και αυτά θα διατίθενται προς πώληση. Πιστός στο μύθο, ο Μπλάκγουελ έδωσε στις βίλες του ονόματα από τα κορίτσια του Τζέιμς Μποντ.

Στους κήπους του resort μπορεί να δει κανείς τα τροπικά δέντρα μάνγκο, λάιμ, γκουάβα κ.α. που έχουν φυτέψει κατά καιρούς οι celebrities που έχουν επισκεφθεί το ξενοδοχείο, όπως ο Τζόνι Ντεπ, η Γκρέις Τζόουνς και ο Ρίβερ Φίνιξ και φέρουν πλακέτες με το όνομά τους.

Ίαν Φλέμινγκ


Το γραφείο που γεννήθηκε
ο Τζέιμς Μποντ

Σκηνή από το «Τζέιμς Μποντ, Πράκτωρ 007
Εναντίoν Δρ. Νο»

Ο Νόελ Κάουαρντ σε διαφημιστική καμπάνια της Τζαμάικα

Οι μέρες που το Golden Eye ήταν στις δόξες του και τόπος συνάντησης για προσωπικότητες όπως οι ηθοποιοί Έρολ Φλιν, Κάθριν Χέπμπορν, Λόρενς Ολιβιέ, Ρίτσαρντ Μπάρτον, Σοφία Λόρεν, Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Άλεκ Γκίνες, η φωτογράφος Σεσίλ Μπίτον και ο Τρούμαν Καπότε μοιάζουν να επιστρέφουν.
Οι τιμές στο Golden Eye ξεκινούν από 330€ για ένα υπνοδωμάτιο και από 3.200€ για τη βίλα του Ίαν Φλέμινγκ, διαφοροποιούνται όμως έντονα ανάλογα με την εποχή του χρόνου.



Four Seasons Resort Nevis: Το ξενοδοχείο που δεν φοβάται τους τυφώνες


Στις 15 Δεκεμβρίου 2010 το Four Seasons Resort Nevis, ένα ξενοδοχείο-ορόσημο της Καραϊβικής, υποδέχθηκε πλήρως ανανεωμένο τους πρώτους πελάτες του. Ο τελευταίος τυφώνας είχε περάσει από το Νέβις τον Οκτώβριο του 2008 και είχε βάλει λουκέτο στο ξενοδοχείο για δύο χρόνια. Όμως η γνωστή αλυσίδα ξενοδοχείων Four Seasons δεν πτοείται από τους τυφώνες που χτυπούν επανειλημμένα την περιοχή και προχώρησε στην πλήρη αναμόρφωση του resort που φιλοδοξεί να συνεχίσει την πετυχημένη πορεία του ως το μοναδικό 5άστερο ξενοδοχείο του νησιού Νέβις.


Four Seasons Resort Nevis




Photos: courtesy Four Seasons Resort Nevis
Το νησί πήρε το όνομά του από το Χριστόφορο Κολόμβο, ο οποίος φτάνοντας στις Δυτικές Ινδίες το ξεχώρισε επειδή από πάνω του είχαν σταθεί πολλά σύννεφα. Το ονόμασε Νέβις γιατί στα ισπανικά nieve σημαίνει χιόνι.

Το Νέβις αποτελεί διάσημο προορισμό στην Καραϊβική γιατί πέρα από το μοναδικό σε ομορφιά φυσικό τοπίο, παραμένει σχετικά ανεκμετάλλευτο σε σχέση με τα υπόλοιπα και διατηρεί τα παραδοσιακά στοιχεία του. Το Four Seasons Resort Nevis, προσαρμόζεται άψογα σε αυτές τις συνθήκες και προσφέρει όλες τις ανέσεις των resort της κατηγορίας του διατηρώντας συγχρόνως ένα low-profile. Ανάμεσα στις δραστηριότητες που προσφέρει είναι κι ένα ειδικό πρόγραμμα προστασίας των θαλάσσιων χελωνών της περιοχής στο οποίο όλοι μπορούν να συμμετάσχουν ενεργά. Οι τιμές για τις σουίτες του ξενοδοχείου ξεκινούν από 380€ ανά διανυκτέρευση και για τις βίλες από 1.000€ αλλά διαφοροποιούνται πολύ ανάλογα με την εποχή του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...