ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

0 Πέρα Μέλανα | Το χωριό των πολυτέκνων

Σ' ένα χωριουδάκι της Αρκαδίας, τα Πέρα Μέλανα , οι κάτοικοι αγαπούν τον τόπο τους και τον κρατούν ζωντανό. Ενώ άλλοι τόποι ερημώνουν, εδώ στην πλαγιά του Πάρνωνα, μες στα πλατάνια και τα κυπαρίσσια, με τους 300 κατοίκους, διαβιούν 10 πολύτεκνες οικογένειες.



Αναγνωρίζοντας την προσφορά και το ρόλο στην τοπική κοινωνία της μητέρας που φέρνει στον κόσμο και μεγαλώνει πάνω από τέσσερα παιδιά, ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Πέρα Μελάνων τίμησε τις δέκα πολύτεκνες μητέρες του χωριού, προσφέροντας σε καθεμία από μία εικόνα της Παναγίας.







Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε και φωτογραφικό υλικό που παραχώρησαν οι πολύτεκνες μητέρες, φωτογραφίες που απεικονίζουν ευτυχισμένες οικογενειακές στιγμές και βέβαια αποδεικνύουν τον κυρίαρχο ρόλο της οικογένειας στην αύξηση του πληθυσμού και την τόνωση της ελληνικής επικράτειας. Εδώ η μικρότερη πολύτεκνη μητέρα είναι 35 ετών και η μεγαλύτερη 88!

«Οταν υπάρχει πραγματική αγάπη, κατανόηση και συνεννόηση στο ζευγάρι όλα γίνονται και οι όποιες δυσκολίες δεν είναι τίποτα μπροστά στη χαρά που αισθάνεται μια γυναίκα όταν φέρνει στον κόσμο ένα παιδί» λέει στην «Ε», συγκινημένη, η 55χρονη Ελένη Δημητρακοπούλου , που έχει τρεις γιους, μία κόρη και πέντε εγγόνια.



«Εμείς περάσαμε μεγάλη φτώχεια και τα βγάλαμε πέρα και τα σημερινά ζευγάρια, που έχουν όλες τις ανέσεις, δεν μπορούν να κρατήσουν μια οικογένεια; Εμείς δεν είχαμε ούτε καλοριφέρ, μαζεύαμε ξύλα από το δάσος για να ανάψουμε φωτιά και να ζεσταθούμε το χειμώνα.



Με το μωρό στην αγκαλιά, τρεις ώρες για να πάμε και τρεις για να γυρίσουμε από το βουνό, μες στο κρύο, για να σπείρουμε σιτάρι, κριθάρι, όσπρια. Αν είχα εγώ τότε τις ανέσεις που έχουν σήμερα, θα έκανα δέκα παιδιά» μας λέει η εβδομηντάχρονη συνταξιούχος αγρότισσα Χριστίνα Τσουκάτου, που έχει πέντε παιδιά και εφτά εγγόνια.

http://www.kala-nea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...