ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

2 Κουνουπίδι και μπρόκολο ογκρατέν

Σε όποιο τραπέζι και να προσφέρετε αυτό το πρωτότυπο ογκραντέν θα εντυπωσιάσετε! Δοκιμάστε το! 

Υλικά


  • 400 γραμμ. φουντίτσες κουνουπίδι
  • 400 γραμμ. φουντίτσες μπρόκολο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 300 γραμμ. ρύζι μπασμάτι
  • 2 φλ. τσαγιού ζωμός λαχανικών ή κότας
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη σάλτσα τυριού
  • 150 γραμμ. ροκφόρ ή γκοργκοντζόλα
  • 600 ml φρέσκο γάλα
  • 50 γραμμ. βούτυρο
  • 50 γραμμ. αλεύρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα
  • 1/3 φλ. τσαγιού τρίμματα ψωμιού
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός




Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε το κουνουπίδι και το...

 μπρόκολο από τις ίνες (στα κοτσάνια) και τα κόβουμε σε φουντίτσες. Σε νερό αλατισμένο που βράζει βυθίζουμε πρώτα το κουνουπίδι για 5΄ και το βγάζουμε σε μπολ με κρύο νερό για να κοπεί ο βρασμός. Αμέσως ζεματίζουμε και το μπρόκολο για 3΄ και ομοίως το βάζουμε σε κρύο νερό. Στραγγίζουμε τα ζεματισμένα λαχανικά σε σουρωτήρι.

2. Σε τετράγωνο ή στρογγυλό πυρίμαχο βουτυρωμένο .σκεύος τοποθετούμε τα λαχανικά κοντά το ένα στο άλλο. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με το ζαμπόν και το τριμμένο τυρί.

3. Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα τους κρόκους, το αλεύρι, το γάλα και το γιαούρτι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα και αμέσως μετά χτυπάμε τ’ ασπράδια σε μαρέγκα με απαλές κορυφές. Προσεκτικά τη «διπλώνουμε» με σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω στο μείγμα με τους κρόκους. Περιχύνουμε με αυτό τα λαχανικά.

4. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220οC με αέρα για 5΄. Χαμηλώνουμε στους 180οC και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 25΄ μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει το ογκρατέν. Είναι ένα φαγητό πεντανόστιμο!

μερίδες 6
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά
http://24wro.blogspot.com/

2 σχόλια:

  1. oraia h suntagh alla pou einai ta ylika...px:posa ayga poso aleyri k gala..mallon ksexases na to grapseis....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εχεις δικιο...προσθεσα καποια υλικά απο καποια αλλη παρομοια συνταγη...ελπιζω να ταιριαζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...