ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

0 Γαρίδες γιουβέτσι


Για 4-5 μερίδες:

500 γρ γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
3-4 φρέσκιες ντομάτες (κατά προτίμηση χωρίς φλούδα)
1/2 φλυτζάνι άσπρο κρασί
2 κουταλάκια ρίγανη
1/2 κουταλάκι κοκκινοπίπερο ή τσίλι
1 κουταλάκι ξερό βασιλικό
1 πακέτο κριθαράκι μέτριο
αλάτι και πιπέρι
φέτα τριμμένη

Το πρώτο που κάνουμε είναι να βράσουμε τις γαρίδες
σε μπόλικο νερό για 5 λεπτά
ή για 2' αν είναι κατεψυγμένες.
Τις σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί.
Ζεσταίνουμε το λάδι, ροδίζουμε το σκόρδο για μισό λεπτό,
κατόπιν ρίχνουμε τις ντομάτες περασμένες στο μούλτι, βράζουμε για 3 λεπτά,
προσθέτουμε τη ρίγανη, το τσίλι, το βασιλικό και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα.
Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε πυρέξ προσθέτοντας το ζωμό απο τις γαρίδες,
αλατοπιπερώνουμε, τοποθετούμε σε ζεστό φούρνο
και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε.
Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό, αν χρειαστεί.
5 λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε τις γαρίδες και τη φέτα και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Βγάζουμε το φαγητό απο το φούρνο ενώ έχει ακόμα λίγο ζουμάκι,
αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά και σερβίρουμε ζεστό.
Αν δεν προσθέσουμε τη φέτα έχουμε ένα ωραιότατο νηστίσιμο πιάτο...
Καλή μας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...