Έγιναν κάτι κεφτεδάκια μούρλια,
τραγανά και ροδοψημένα εξωτερικά,
ενώ εσωτερικά ήταν αφράτα και πεντανόστιμα!
½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
½ κιλό κιμάς χοιρινός
1 μεγάλο κρεμμύδι
8 κουταλιές νιφάδες βρώμης
6 κουταλιές ελαιόλαδο
8 κουταλιές ούζο
2 αυγά
Αλάτι, πιπέρι και κύμινο
Δυόσμος
Αλεύρι και σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Λιώνουμε το κρεμμύδι στο μούλτι.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώνουμε καλά.
Αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.
Κατόπιν, πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια,
τα αλευρώνουμε ελαφρά
και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό σπορέλαιο
(σαν κουραμπιεδάκια δεν είναι; χαχα...)
Τα βγάζουμε σε χαρτοπετσέτα για να απορροφήσει το πολύ λάδι.
Τα σερβίρουμε ζεστά με μιά ανάμικτη σαλάτα,
και φυσικά με ένα ποτήρι ούζο με μπόλικα παγάκια!!!
Στην υγειά σας!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου