ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

0 Γκρέμισαν πυραμίδα των Μάγιας για μπάζα!

Perierga.gr - Γκρέμισαν πυραμίδα των Μάγιας για μπάζα!
Μια από τις μεγαλύτερες πυραμίδες των Μάγιας στο Μπελίζ καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς όταν οι εργολάβοι που έχουν αναλάβει την κατασκευή του οδικού δικτύου της περιοχής χρειάστηκαν μπάζα για επιχωματώσεις.

Η περιοχή είναι εντελώς επίπεδη και δεν παρέχει πέτρες για μπάζωμα. Αντί λοιπόν να μεταφέρουν μπάζα από άλλοι περιοχή οι εργολάβοι βρίκαν μια πιο έυκολη και οικονομική λύση. Χωρίς δισταγμό κατεδάφισαν τον πυραμιδικό ναό των Μάγιας, ύψους 30 μέτρων, που βρισκόταν πάνω σε ένα λοφίσκο.Μετά από καταγγελίες αρχαιολόγων οι εργασίες σταμάτησαν, αν και η καταστροφή είναι ολοκληρωτική, αλλά τα πρόστιμα που προβλέπονται είναι της τάξης των 5000 δολλαρίων μόνο!
Το Μπελίζ, έχει θεσμοθετήσει νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των αρχαιολογικών μνημείων αλλά τα χαμηλά πρόστιμα και οι περιπτώσεις διαπλοκής με κυβερνητικούς αξιωματούχους ουσιαστικά αφήνουν τα μνημεία απροστάτευτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...