ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

0 Αρθροπλαστική ισχίου: Προβληματίζουν τα μεταλλικά εμφυτεύματα



arthroplastikh isxiouΤα μεταλλικά εμφυτεύματα που έχουν χρησιμοποιηθεί σε αρθροπλαστική ισχίου ενδέχεται να προκαλέσουν βλάβες στους μαλακούς ιστούς και πόνο, οδηγώντας σε επαναληπτική χειρουργική επέμβαση. Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).


Η σύσταση προς τους χειρουργούς είναι να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν εξ ολοκλήρου μεταλλικά εμφυτεύματα στις επεμβάσεις αρθροπλαστικής ισχίου, αν αυτό δεν είναι απολύτως απαραίτητο.

Εδώ και περίπου έναν χρόνο αρκετές επιστημονικές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι τα εξ ολοκλήρου μεταλλικά εμφυτεύματα δημιουργούν προβλήματα, κυρίως εξ αιτίας της αποκόλλησης μεταλλικών στοιχείων από τις ενώσεις τους. Ακόμη δεν έχει διαπιστωθεί αν τα στοιχεία αυτά, τα οποία εισχωρούν και στο αίμα, είναι τοξικά για τον οργανισμό. Οπως φαίνεται όμως μπορούν σε πολλές περιπτώσεις να προκαλέσουν βλάβες στα οστά και στον περιβάλλοντα μαλακό ιστό, καθώς και φθορά στο ίδιο το εμφύτευμα.

Αρκετές κατασκευάστριες εταιρείες, με πρώτη τη Johnson & Johnson, έχουν αποσύρει τα τελευταία χρόνια διάφορα μεταλλικά εμφυτευματα επειδή έχουν αποδειχθεί προβληματικά.

Τα μεταλλικά ιόντα

Τα εξ ολοκλήρου μεταλλικά εμφυτεύματα αναπτύχθηκαν ως πιο αποτελεσματικά και ανθεκτικά στον χρόνο και την φθορά από τους «παραδοσιακούς» τύπους που προϋπήρχαν, τα κεραμικά και τα μεταλλικά-πλαστικά εμφυτεύματα. Παρ’ όλα αυτά τα τελευταία χρόνια διάφορες μελέτες, και μάλιστα μεγάλες, έχουν διαπιστώσει ότι τελικά είναι περισσότερο προβληματικά όταν χρησιμοποιούνται στην αρθροπλαστική ισχίου.

Ο κύριος λόγος για αυτό είναι ότι η τριβή μεταξύ των τμημάτων τους κατά την εκτέλεση διαφόρων κινήσεων μπορεί να προκαλέσει την αποκόλληση μεταλλικών σωματιδίων. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα μεταλλικά στοιχεία που αποκολλώνται από τα εμφυτεύματα διασκορπίζονται στον οργανισμό μέσω του αίματος ενώ μπορεί να προκαλέσουν βλάβες, πόνους και δυσκολία στις κινήσεις επιβάλλοντας νέα χειρουργική επέμβαση για την αντικατάστασή τους.
Όπως έχει διαπιστωθεί, περισσότερα προβλήματα φαίνεται να παρουσιάζονται στις γυναίκες και στα νεαρά άτομα, ενώ σημαντικό ρόλο φαίνεται επίσης να παίζει και το μέγεθος που έχει το εμφύτευμα το οποίο χρησιμοποιείται στην κάθε περίπτωση.

Ηδη οι βρετανικές αρμόδιες αρχές έχουν συστήσει σε όσους έχουν κάνει αρθροπλαστική ισχίου και φέρουν εξ ολοκλήρου μεταλλικά εμφυτεύματα με διάμετρο μεγαλύτερη των 36 εκατοστά να υποβάλλονται κάθε χρόνο σε αιματολογικές εξετάσεις για την ανίχνευση μεταλλικών ιόντων (για τα εμφυτεύματα με μικρότερη διάμετρο οι εξετάσεις συνιστώνται κάθε πενταετία).

Η απόφαση της FDA είναι ακόμη πιο αυστηρή, εφόσον συνιστά τον περιορισμό της χρήσης των εξ ολοκλήρου μεταλλικών εμφυτευμάτων. Η αμερικανική αρχή ωστόσο τονίζει ότι ακόμη δεν έχει αρκετά στοιχεία ώστε να προσδιορίσει ποιες συγκεντρώσεις μεταλλικών ιόντων στο αίμα μπορούν να αποβούν επιβλαβείς για την υγεία.

http://www.healthyliving.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...