ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

0 Δημιουργήθηκε νέο νησί στη Γερμανία – ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι επιστήμονες

Ένα νέο νησί συνολικής έκτασης 137,6 στρεμμάτων, προσφέρει καταφύγιο για εκατοντάδες θαλάσσια πτηνά, στα νερά της Βόρειας Θάλασσας.

Αν και η ηλικία του είναι πολύ μικρή, το νησί με το δρεπανοειδές σχήμα, που βρίσκεται μόλις 16 μίλια μακριά από το κρατίδιο Schleswig Holstein, αποτελεί «δημοφιλές» καταφύγιο για θαλασσοπούλια, όπως γλάροι και στρειδοφάγοι, τα οποία εκμεταλλεύονται το παρθένο περιβάλλον της νήσου.

Ο σχηματισμός του νησιού ξεκίνησε ξαφνικά πριν από 10 χρόνια, εξέλιξη που άφησε άφωνους τους γεωλόγους.

“Το γεγονός πως μέσα σε λίγα μόλις χρόνια σχηματίστηκε ένα νέο νησί είναι πολύ εντυπωσιακό”, είπε ο Detlef Hansen, επιστήμονας που δουλεύει σε γειτονικό θαλάσσιο πάρκο, συμπληρώνοντας πως από οικολογικής άποψης μια τέτοια εξέλιξη μόνο συνηθισμένη δεν θεωρείται.

Η δημιουργία αμμόλοφων στα ρηχά νερά της περιοχής παρατηρείται συχνά, όμως σπάνια αντιστέκονται στις χειμερινές καταιγίδες και ακόμη σπανιότερα λαμβάνουν τη μορφή ενός νησιού.

Η νέα μάζα γης διαθέτει αμμόλοφους που φτάνουν τα 4 μέτρα ύψος, ενώ η χαμηλή βλάστηση που αναπτύσσεται στην επιφάνεια, παρέχει ανθεκτικότητα στο νησί από τη διάβρωση της φύσης.

Το νέο νησί, που έχει ήδη λάβει την ονομασία Norderoogsand δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο του αφανισμού. Οι επιστήμονες προειδοποιούν πως μία ισχυρή καταιγίδα θα μπορούσε να το εξαφανίσει από το χάρτη.

Πηγή

www.to-parakseno.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...