ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

0 Χνουδωτή αγάπη: 16 είδη ζώων που αγαπούν...το ταίρι τους για πάντα

Τα ζώα αισθάνονται και πολλές φορές βλέπουμε να δημιουργούν δεσμούς με τα άλλα του είδους τους. Τα πιο πιστά είδη του ζωικού βασιλείου είναι τα παρακάτω:

1) Αλμπατρος Είναι από τα μεγαλύτερα ιπτάμενα πτηνά, μοιάζουν με τους γλάρους και για να ζευγαρώσουν χορεύουν, φωνάζουν και κάνουν ολόκληρο show. Σπάνια ''χωρίζουν'' απ το ταίρι τους, μόνο αν δεν πετύχει το ζευγάρωμα.

2) ΠεσκανδρίτσαΕίναι από τα ασχημότερα ζώα στον κόσμο, με τεράστιο κεφάλι, απαίσια δόντια. Τα αρσενικά έχουν κάτι σαν καλώδιο πάνω από το στόμα τους που εκπέμπει φως για τα θύματα τους. Πιάνουν το θηλυκό και συνδέονται με το δέρμα της και την κυκλοφορία του αίματος της.


3) Φαλακρός ΑετόςΤα θηλυκά είναι μεγαλύτερα από τα αρσενικά αν και εξωτερικά είναι ολόιδια. Φλερτάρουν κάνοντας φιγούρες στον αέρα και όταν είναι στην ηλικία αναπαραγωγής γυρνούν εκεί όπου γεννήθηκαν για να βρουν ταίρι. Μένουν μαζί για πάντα εκτός αν κάποιο απ τα δύο πεθάνει ή δεν πετύχει το ζευγάρωμα.


4) Κουκουβάγια αχυρώναΕίναι πουλιά μονογαμικά και δένονται πολύ με το ταίρι τους αλλά και με τους ανθρώπους - ιδιοκτήτες τους.


5) ΚάστοραςΕίναι υπέροχοι κολυμβητές και τηρούν τις οικογενειακές αξίες, αφού ζουν με το ταίρι τους, σαν πραγματικοί άνδρες.

6) Μαύρος γύπας Τα πτηνά αυτά ζουν μαζί σε οικογένειες και μένουν πιστά στο ταίρι τους για όλη τους την ζωή. Αν μάλιστα υποψιαστεί ότι το ταίρι του τον απατά, όλη η κοινωνία θα επιτεθεί στον...άπιστο!


7) ΓερανόςΑυτά τα πτηνά μιλάνε μεταξύ τους, χορεύουν, πηδούν, τρέχουν και διάφορα άλλα για να ζευγαρώσουν. Μετά απ όλη αυτή την προσπάθεια φυσικό είναι να μένουν...πιστοί στο ταίρι τους!


8) ΚόνδοραςΥπάρχει ο Κόνδορας που ζει στις Άνδεις και αυτός της Καλιφόρνια. Ζουν για 50 χρόνια και ζευγαρώνουν μόνο με ένα ταίρι.



9) ΚογιότΓνωστό και ως τσακάλι, ζει σε αγέλη αλλά κυνηγά μόνο μαζί με το ταίρι του. Μένουν μονογαμικά για πολλά χρόνια ή και για όλη τους την ζωή.


10) Γαλλικό ΑγγελόψαροΟι μικροί κλουμβητές είναι μονογαμικοί και μένουν με το ταίρι τους μέχρι να τους χωρίσει ο θάνατος. Είναι πραγματικοί.. άγγελοι!


11) ΓίβωναςΕίναι είδος πιθήκου και ζει σε μικρές σταθερές οικογένειες. Κρατούν τα παιδιά τους μέχρι την ηλικία των 7 ετών και υπερασπίζονται την περιοχή τους.

12) ΨαραετόςΤο γεράκι της θάλασσας ή σταυραετός χωρίζουν απ το ταίρι τους μόνο αν αποτύχει το ζευγάρωμα. Το θηλυκό τσεκάρει το αρσενικό: αν φτιάχνει καλά τη φωλιά, το μέγεθος, πού την φτιάχνει. Και αν της αρέσουν, τότε πάει μαζί του!

13) ΠιγκουίνοςΤα περισσότερα είδη είναι μονογαμικά και μένουν με το ταίρι τους για πολλές περιόδους ζευγαρώματος. Είναι καταπληκτικοί γονείς, τα αρσενικά διαλέγουν τοποθεσία στην ακτή που την δείχνουν στο θηλυκό και αποφασίζουν πού θα ζήσουν!

14) Αρουραίος λιβαδιούΤα τρωκτικά αυτά κάνουν..αγκαλίτσες με το ταίρι τους, καθαρίζουν ο ένας τον άλλο και μοιράζονται τη φολιά τους. Είναι μονογαμικά αλλά μπορεί να ξενοκοιτάξουν μερικές φορές, όταν τους δοθεί η ευκαιρία!


15) ΤερμίτηςΖουν μαζί για πολύ καιρό και το μέγεθος...μετράει! Τα αρσενικά έλκονται από θηλυκά με μεγάλο σώμα και πολύ λίπος γιατί τα θεωρούν καλύτερα για ζευγάρωμα και για ανατροφή μικρών...!

16) ΚύκνοςΤο παγκόσμιο σύμβολο της αγάπης. Αυτά τα υπέροχα πλάσματα ζευγαρώνουν μόνο με το ταίρι τους και αν το αρσενικό χάσει το θηλυκό του θρηνεί, πετά μακριά και δεν ξαναζευγαρώνει ποτέ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...