ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

0 Θεσσαλονίκη: Κατεδαφίσεις στα βυζαντινά τείχη

Στην κατεδάφιση κι άλλων εγκαταλειμμένων κτισμάτων που εφάπτονται στα βυζαντινά τείχη, και συγκεκριμένα επί της οδού Επταπυργίου, προχώρησαν χτες το πρωί οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο δήμος προχωρά βήμα βήμα στην εκκαθάριση της περιοχής, με τελικό στόχο την υλοποίηση της μελέτης που οι υπηρεσίες του έχουν εκπονήσει για την αξιοποίηση και την ανάδειξή της.

Στο παρελθόν, στο τμήμα αυτό της Επταπυργίου μεταξύ των οδών Ακροπόλεως και Παλαμίδη (έναντι της μονής Βλατάδων) κατεδαφίστηκαν περίπου 20 κτίσματα. Το αμέσως επόμενο διάστημα προγραμματίζεται να κατεδαφιστούν 15 ρυμοτομημένα κτίρια, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την κατεδάφιση άλλων πέντε κτιρίων που δεν έχουν κριθεί διατηρητέα.

«Συνεχίζουμε στην οδό Επταπυργίου, στην Ανω Πόλη, την επιχείρηση ανάδειξης των βυζαντινών τειχών με την απομάκρυνση των αυθαίρετων και επικίνδυνων κατασκευών που εφάπτονται στα τείχη, σημεία που είναι από χρόνια χαρακτηρισμένα ως χώρος πρασίνου», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης. 

Μέχρι στιγμής, από τις κατεδαφίσεις που έχουν πραγματοποιηθεί, στην περιοχή απελευθερώθηκε χώρος πρασίνου συνολικής έκτασης περίπου 4.000 τ.μ., ενώ με την ολοκλήρωση των επιχειρήσεων θα απελευθερωθεί, θα αναπλαστεί και θα δοθεί στους δημότες χώρος πρασίνου συνολικής έκτασης περίπου 5.500 τ.μ.

Βάσει της σχετικής αρχιτεκτονικής μελέτης, προβλέπεται ανάπλαση της περιοχής με τρόπο ώστε να αναδεικνύονται τα βυζαντινά μνημεία, ενώ προβλέπεται η δημιουργία χώρων πρασίνου και διαδρόμων που να συνδέουν μεταξύ τους τα υπάρχοντα διατηρητέα κτίρια.


Πηγή: Εφημερίδα "Αγγελιοφόρος"

http://erroso.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...