ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

0 Μυστηριώδη γεωμετρικά μοτίβα στο βυθό!

perierga.gr - Μυστηριώδη γεωμετρικά μοτίβα στο βυθό!Μυστηριώδη γεωμετρικά μοτίβα ανακαλύφθηκαν πρόσφατα στο βυθό του ωκεανού, ανοιχτά των ακτών της Ιαπωνίας, όταν μια επαγγελματίας δύτρια βρέθηκε μπροστά σε παράξενα σχήματα στην άμμο που ποτέ της δεν είχε ξαναδεί.


Η Yoji Ookata έχει αφιερώσει τη ζωή της στην αποκάλυψη θαλάσσιων μυστηρίων, καθώς ασχολείται με τις καταδύσεις και τη φωτογραφία από την ηλικία των 21 ετών. Πενήντα και πλέον χρόνια η Yoji εξερευνά το βυθό της Ιαπωνίας, με πιο πρόσφατη αποστολή… μια βουτιά στα ανοικτά της πόλης Amami Oshima.

perierga.gr - Μυστηριώδη γεωμετρικά μοτίβα στο βυθό!
Εκεί η Ookata εντόπισε κάτι που ποτέ δεν είχε ξαναδεί: Κυκλικά γεωμετρικά μοτίβα, με σχεδόν δύο μέτρα διάμετρο, φτιαγμένα με απόλυτη ακρίβεια και λεπτομέρεια στην άμμο του βυθού, περίπου 80 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.
perierga.gr - Μυστηριώδη γεωμετρικά μοτίβα στο βυθό!
Η εικόνα την προβλημάτισε τόσο πολύ που σύντομα επέστρεψε με συναδέλφους της αλλά και με ένα τηλεοπτικό συνεργείο προκειμένου να τεκμηριώσει την ανακάλυψη αυτού του μυστηριώδους κύκλου.
perierga.gr - Μυστηριώδη γεωμετρικά μοτίβα στο βυθό!
Βέβαια, το μυστήριο λύθηκε πολύ σύντομα, με το «δράστη» (ή καλλιτέχνη αν προτιμάτε!) να είναι το λιγότερο… απρόβλεπτος! Χρησιμοποιώντας υποβρύχιες κάμερες, η ομάδα ανακάλυψε ότι ένα μικρό ψάρι puffer, μήκους μόλις μερικών εκατοστών, κατάφερε να δημιουργήσει αυτούς τους ομοιόμορφους σχηματισμούς στην άμμο.
perierga.gr - Μυστηριώδη γεωμετρικά μοτίβα στο βυθό!
Μέσα από μια πιο προσεκτική παρατήρηση, η ομάδα διαπίστωσε ότι οι κύκλοι εξυπηρετούν μια ποικιλία λειτουργιών ζωτικής σημασίας για το ψάρι, με σημαντικότερη αυτήν της προσέλκυσης των θηλυκών.
perierga.gr - Μυστηριώδη γεωμετρικά μοτίβα στο βυθό!
Προφανώς τα θηλυκά ψάρια προσελκύονται από τους λόφους και τις κοιλάδες μέσα στην άμμο, τους οποίους διασχίζουν προσεκτικά για να ανακαλύψουν το αρσενικό. Στη συνέχεια το ζευγάρι τοποθετεί τα αβγά στο κέντρο του κύκλου, ενώ οι αυλακώσεις ολόγυρα ενεργούν ως φυσικό ρυθμιστικό προς τα ωκεάνια ρεύματα, προστατεύοντας τους απογόνους .
http://perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...