ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

0 Kizhi Pogost-οι ξύλινες εκκλησίες που κατασκευάστηκαν χωρίς καρφιά

Το Kizhi είναι ένα νησί στη Δημοκρατίας της Καρελίας, στη Ρωσία. Είναι ένα μικρό νησί μέσα στη λίμνη Onega με μήκος 6 χλμ. και πλάτος 1 χλμ. 
Είναι γνωστό για τα πολλά και εξαιρετικά δείγματα ξύλινης αρχιτεκτονικής, τα οποία επιβιώνουν στο νησί από τον 15ο αιώνα. Περισσότερα από 80 ιστορικές ξύλινες κατασκευές, κυρίως εκκλησίες,  μεταφέρθηκαν στο νησί γύρω στο 1950 με σκοπό να διαφυλαχθούν. Έτσι το νησί μετατράπηκε σε ένα υπαίθριο μουσείο.
Η πρώτη αναφορά για τις εκκλησίες του νησιού χρονολογείται από το 1563.
Η πιο γνωστή απ' όλες τις κατασκευές ονομάζεται Kizhi Pogost, που από το 1990 αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.
Όλη η περιοχή Pogost περιβάλλεται από περίφραξη, η οποία χτίστηκε τον 17
ο αιώνα για προστασία από τις επιδρομές Σουηδών και Πολωνών. Πρόκειται για ένα ιστορικό μνημείο που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα. Περιλαμβάνει δύο μεγάλες ξύλινες εκκλησίες και ένα οκταγωνικό καμπαναριό, το οποίο χτίστηκε το 1862.
Φωτογραφία harriskeir
Φωτογραφία RMNL
Ο ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος είναι το πιο αξιόλογο μνημείο της Pogost. Είναι άγνωστο ποιοι τον έφτιαξαν. Υπάρχει ένας μύθος που λέει ότι ο κύριος κατασκευαστής του ναού χρησιμοποίησε ένα τσεκούρι για το σύνολο της κατασκευής, το οποίο το πέταξε μέσα στη λίμνη με την ολοκλήρωσή της, λέγοντας "δεν υπήρξε ούτε θα υπάρξει άλλο όμοιο".
Φωτογραφία RMNL
Φωτογραφία werner boehm*
Φωτογραφία RMNL
Η εκκλησία, η οποία χτίστηκε το 1708,  έχει 22 τρούλους και με ύψος που φτάνει τα 37 μέτρα είναι ένα από τα ψηλότερα ξύλινα κτίρια στον ρώσικο βορρά. Σύμφωνα με τη ρωσική παράδοση στην τέχνη της ξυλουργικής, ο ναός χτίστηκε από ξύλο χωρίς να χρησιμοποιηθεί ούτε ένα καρφί. Ως επί το πλείστον χρησιμοποιήθηκε ξύλο πεύκου και ερυθρελάτης.
Φωτογραφία giagir
Φωτογραφία giagir
Ο ναός της μεσιτείας της Παναγίας είναι η δεύτερη εκκλησία της Pogost. Έχει ύψος 32 μέτρα και εννιά τρούλους, από τους οποίους ο ένας βρίσκεται στο κέντρο και περιβάλλεται από τους άλλους οκτώ.
Φωτογραφία RMNL
Αυτές οι
ασυνήθιστες κατασκευές με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον, μέσα σε ένα εξωπραγματικό τοπίο, όπου ο ουρανός αντανακλάται στα καθαρά νερά της λίμνης.
Φωτογραφία MatthiasKabel
Φωτογραφία MatthiasKabel
Πηγές  1  2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...