ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

0 Όμορφα λουλούδια που ανθίζουν μόνο τη νύχτα

Πανέμορφη η φύση, πανέμορφα και θαυμαστά τα δημιουργήματά της. Σήμερα θα δούμε λουλούδια που ανθίζουν τη νύχτα, θαρρείς και θέλουν να φωτίσουν το σκοτάδι με την ομορφιά τους.

Kigelia Africana
Η Kigelia είναι ένα είδος ανθοφόρου φυτού, που εμφανίζεται σε όλη την τροπική Αφρική. Είναι ένα δέντρο που το ύψος του φτάνει τα 20 μέτρα. Ονομάζεται και λουκανικόδεντρο, λόγω του σχήματος των καρπών του.
Φωτογραφία Marco Schmidt
Τα άνθη του κρέμονται από τα κλαδιά και φυτρώνουν σαν μπουκέτα. Έχουν σχήμα καμπάνας και χρώμα πορτοκαλοκόκκινο ή πορφυροπράσινο. Ανοίγουν τη νύχτα, κατά τη διάρκεια της οποίας το άρωμά τους γίνεται πιο έντονο.
Φωτογραφία ShamballaLady
Ipomoea alba
Φωτογραφία Moon Flower
"Φεγγαρολούλουδο" ονομάζεται και είναι ένα ανθοφόρο λουλούδι εγγενές στις τροπικές και υποτροπικές περιοχές του Νέου Κόσμου. Τα άνθη του είναι αρωματικά, μεγάλα λευκά ή ροζ. Ανοίγουν το βράδυ και παραμένουν ανοιχτά μέχρι το πρώτο φως της ημέρας.
Φωτογραφία KeepOpera
Mirabilis Japala
Το "θαύμα του Περού", ένα διακοσμητικό λουλούδι, που καλλιεργείται συχνά. Το εκπληκτικό με αυτό το λουλούδι είναι ότι στο ίδιο φυτό μπορείς να δεις λουλούδια με διαφορετικά χρώματα. 
Φωτογραφία Khalid Mahmood
Επίσης ενδιαφέρουσα είναι και η ιδιότητά τους να αλλάζουν χρώμα. Για παράδειγμα, στην κίτρινη ποικιλία, καθώς το λουλούδι ωριμάζει θα το δεις να αλλάζει χρώμα και να γίνεται ροζ σκούρο. Ομοίως τα λευκά λουλούδια μπορούν  να αλλάξουν χρώμα και να πάρουν ένα ελαφρύ βιολετί.
Τα λουλούδια συνήθως ανοίγουν αργά το απόγευμα, παράγοντας μια δυνατή, γλυκιά μυρωδιά.
Φωτογραφία Vaikoovery
Cestrum nocturnum
Φωτογραφία ASIT K. Ghosh
Το "γιασεμί της νύχτας" είναι ένα λουλούδι ιδιαίτερα δημοφιλές για το μεθυστικό άρωμά του, ιδιαίτερα τη νύχτα. Το είδος προέρχεται από τις Δυτικές Ινδίες. Είναι ένας αειθαλής, ξυλώδης θάμνος που το ύψος του φτάνει τα 4 μέτρα. Τα άνθη του έχουν λευκό χρώμα και σχηματίζουν ταξιανθίες. Υπάρχει ποικιλία του κέστρου με κίτρινα άνθη.
Φωτογραφία ASIT K. Ghosh
Oenothera biennis
Το "απογευματινό άστρο", τα άνθη του οποίου ανοίγουν κάθε βράδυ, σκορπούν το μεθυστικό άρωμά τους και διαρκούν μέχρι το επόμενο μεσημέρι. Είναι γνωστό και ως ηράνθεμο. 
Φωτογραφία Georg Slickers
Η οικογένεια περιλαμβάνει 125 είδη, εγγενή στη Βόρεια και Νότια Αμερική. Τα άνθη των πιο πολλών ειδών ανοίγουν το βράδυ, μέσα σ΄ένα λεπτό. Έχουν κυρίως κίτρινο χρώμα, αλλά υπάρχουν και είδη με ροζ, μοβ, λευκό και κόκκινο χρώμα. 
Φωτογραφία Georg Slickers
Zaluzianskya capensis
Το γένος φυτών  Zaluzianskya περιλαμβάνει 60 είδη ανθοφόρων φυτών, που είναι ενδημικά στη Νότια Αφρική. Το σχήμα των άνθεων θυμίζει λίγο το σχήμα της φλόγας και από αυτό προκύπται και η ονομασία τους "νυχτερινή φλόγα".
Φωτογραφία digitaljohnuk
Το είδος Zaluzianskya capensis με το που δύει ο ήλιος, ανοίγουν τα άνθη του και αναδύουν ένα μεθυστικό άρωμα.
Φωτογραφία renge.renge
Nymphaea
Το κοινό τους όνομα είναι νούφαρα. Υπάρχει ένα είδος νούφαρου, το οποίο ονομάζεται adares. Το νούφαρο αυτό είναι γνωστό για το χαρακτηριστικό μεγάλο άνθος του, με το φωτεινό κόκκινο χρώμα. 
Το νούφαρο ανοίγει το σούρουπο και παραμένει ανοιχτό μέχρι το μεσημέρι της άλλης μέρας.
Epiphyllum oxypetalum
Η "βασίλισσα της νύχτας" είναι ένα είδος κάκτου από τα πιο καλλιεργούμενα του γένους. Εγγενές στη Σρι Λάνκα, ανθίζει σπάνια και μόνο τη νύχτα. Πριν την αυγή το λουλούδι του κάκτου έχει μαραθεί.
Φωτογραφία Fagundes Junior

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...