ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

0 Πεντάλφα: Το σύμβολο της τελειότητας



Ας παραδεχθούμε όλοι οτι η πεντάλφα δεν είναι τελικά αυτό που με τόση επιδεξιότητα μας πλάσαρε η εκκλησία. Ας ξεχάσουμε την πεντάλφα σαν σύμβολο του Σατανά. Δεν υπάρχει καμμία σχέση πεντάλφας-Σατανά, είναι όλα ένα παραμύθι.
Η πεντάλφα είναι ένα σύμβολο το οποίο δημιούργησε ο Πυθαγόρας. Κατα αυτόν στην πεντάλφα η κάθε κορυφή σχετίζεται με ένα στοιχείο που δίνει ζωή στον άνθρωπο : γη-ύλη, νερό-υγρά, αέρας-ανάσα, φωτιά-ενέργεια, ψυχή-νους.

 
Πεντάλφα: Η χρυσή τομή του κόσμου ;

Η πεντάλφα κατασκευάζεται από ένα κανονικό πεντάγωνο φέρνοντας τις διαγώνιους στο πεντάγραμμο αυτό.
Η πεντάλφα συνδέεται με τη χρυσή τομή φ: ο λόγος κάθε ευθύγραμμου τμήματος που εμφανίζεται σε αυτή ως προς το αμέσως μικρότερό του ισούται με τη χρυσή τομή. Σύμφωνα με την εικόνα είναι:
\frac{IG}{IE} = \frac{IE}{AB} = \frac{AB}{BC} = \phi

Η χρυσή τομή ορίζεται ως το πηλίκο των θετικών αριθμών όταν ισχύει που ισούται περίπου με 1,618. Θεωρείται ότι δίνει αρμονικές αναλογίες και για το λόγο αυτό έχει χρησιμοποιηθεί στην αρχιτεκτονική και τη ζωγραφική, τόσο κατά την αρχαία Ελλάδα όσο και κατά την Αναγέννηση. Την χρυσή τομή εισήγαγε και υπολόγισε ο Πυθαγόρας, (585 - 500 π.Χ.).

Πεντάλφα και μαγεία

Στην μαγεία η πεντάλφα χρησιμοποιηούταν σαν σύμβολο προστασίας. Ότι υπήρχε μέσα στον κύκλο της πεντάλφας προστατευόταν από τις σκοτεινές δυνάμεις.

Οι νεαροί μάγοι και όσοι δεν είχαν τελειώσει ακόμα την εκπαίδευση τους φορούσαν την ανεστραμένη πεντάλφα, ενώ οι δάσκαλοι και οι σοφοί και όσοι είχαν τελειώσει την εκπαίδευση τους φορούσαν την κανονική. Η ανεστραμένη πεντάλφα δηλώνει την κυριαρχία του υλικού κόσμου έναντι στον πνευματικό, ενώ η κανονική την κυριαρχία του πνευματικού έναντι στον υλικό.

Πεντάλφα και θεοί
  1. Αρχαία Μεσοποταμία (περίπου το 3.500 π.Χ.), όπου εικάζεται πως συμβόλιζε το Ουράνιο Ον και χρησιμοποιούνταν ως προστασία.
  2. Στην Σουμερία, εμφανίζεται ως το σύμβολο του UB, δηλαδή της Ουράνιας Κατοικίας.
  3. Αρχαία Βαβυλώνα υπήρξε σύμβολο πλανητών Δια, Ερμή, Άρη και Κρόνο αντίστοιχα, και της πέμπτης κατεύθυνσης ‘πάνω’ που αντιστοιχεί στην ‘Ουράνια Βασίλισσα’, δηλαδή την Αφροδίτη (την Βαβυλώνια ‘Ιστάρ’). Έτσι, η Πεντάλφα συνδέθηκε με την λατρεία της Θεάς της Ομορφιάς και της Αγάπης.
  4. Αρχαία Αίγυπτος αντιπροσώπευε την Θεϊκή Μήτρα και περιβάλλονταν από βαθιά φιλοσοφία .
  5. Αρχαίοι Κέλτες και Νορβηγοί, η Πεντάλφα υπήρξε σύμβολο προστασία από οτιδήποτε κακό.
Ιστορία της πεντάλφας ως σατανικό σύμβολο.

Όταν η εκκλησία θέλησε να επικρατήσει ο χριστιανισμός ως θρησκεία τότε κυνήγισαν τους μάγους και τις μάγισσες καθώς και τους παγανιστές και όλους όσους ήταν αντίθετοι με τον χριστιανισμό ή δεν ήθελαν να τον ασπαστούν. 

Τον 19ο αιώνα ένας κληρικός με το όνομα Eliphas Levi στην δημοσίευσή του
Dogme et Rituel de la Haute Magie ("Dogmas and Rituals of High Magic") σύνδεσε την πεντάλφα με μια εικόνα του Βαθομέθ ή τον θεό Πάνα της ελληνικής αλλά και ξένης μυθολογίας, που ζωγράφισε ο ίδιος, και δημιούργησε την ανεστραμένη πεντάλφα με το κεφάλι του θεού στο κέντρο. Βέβαια ο Βαθομέθ μόνο σατανικός δεν ήταν, αλλά αντιθέτος ήταν ο σοφός Μύστης, Αλχημιστής, Φύλακας-Θεός της Ισορροπίας και της Απόκρυφης Γνώσης. Το τελευταίο χτύπημα που δέχθηκε το σύμβολο της πεντάλφας ήταν όταν ο Anton Lavey ύδρισε την εκκλησία των σατανιστών και χρησιμοποίησε την πεντάλφα με το κεφάλι του Βαθομέθ σαν σύμβολο του Σατανά.

Και έτσι ένα σύμβολο χιλιάδων χρόνων έφτασε να θεωρήτε το σύμβολο του κακου.

Πηγές :
  1. ΜΑΓΕΙΑ, Η Απόκρυφη Παράδοση του Κόσμου, Έργο Συλλογικό, Εκδόσεις ΑΡΧΕΤΥΠΟ
  2. ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ Η Αναγέννηση της Αρχαίας Θρησκείας, Χαρίκλειας Μήνη, Εκδόσεις ΑΡΧΕΤΥΠΟ
  3. Wikipedia
  4. http://www.esoterica.gr
  5. http://www.metafysiko.gr 
Αστρική Προβολή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...