ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

0 Κίνα: βρέθηκαν λείψανα αλόγων και αρμάτων 3.000 ετών


 Λείψανα αλόγων μαζί με τα άρματά τους βρέθηκαν στην περιοχή Λούογιανγκ της επαρχίας Χέναν και χρονολογούνται από το 700 π.Χ.

Οι αρχαιολόγοι  που τα ανακάλυψαν και τα έφεραν στο φως,  τα προσδιορίζουν περί το 770 π.Χ. Η ανασκαφή έγινε σε τέσσερα σημεία, του αρχαιολογικού χώρου.

Οι σκελετοί των αλόγων και τα άρματα βρέθηκαν σε πολύ καλή κατάσταση καθώς χάλκινα και κεραμικά αντικείμενα της κινεζικής δυναστείας Ζοού,  μέσα από τα οποία προσδιορίστηκε η  χρονολογία τους.

Αν και τα ευρήματα αυτά  είναι λιγότερα σημαντικά από τα στρατιωτικά ευρήματα του 1974 της περιοχής Λιντονγκ, εντούτοις, είναι μια σημαντική ανακάλυψη αφού τα ευρήματα είναι άθικτα.

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι τα άλογα και τα άρματα ανήκαν σε σημαντικά μέλη της  κινεζικής δυναστείας. Αυτό, άλλωστε, διαφαίνεται και από τα κεραμικά και μεταλλικά αντικείμενα τα οποία έχουν βρεθεί.

Εκτός από έργα τέχνης που υπήρχαν στους τάφους, η ανακάλυψη συνάρπασε τους αρχαιολόγους και τους ιστορικούς γιατί παρουσιάζει μια αδιαμφισβήτητη εικόνα ταφής της δυναστείας Ζοού.

Οι αρχαιολόγοι διευκρίνισαν ότι η στάση των αλόγων στον τάφο δείχνει ότι τα άλογα  έχουν ταφεί νεκρά και ομοιόμορφα.

Γύρω από τους τάφους αυτούς υπήρχαν και άλλα αρχαιολογικά αντικείμενα τα οποία είχαν  λεηλατηθεί από τυμβωρύχους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...