ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

0 Πικάντικα σπαγγέτι με λεμόνι


Ένα γρήγορο πιάτο!

Εύκολη, γρήγορη και γευστική μακαρονάδα, ιδανική για το καλοκαίρι!

Υλικά:

500 γρ μακρόσχημα ζυμαρικά (spaghetti, ταιριάζουν όμως πολύ και τα linguini)
10 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
4 αποξηραμένες καυτερές πιπεριίτσες
ξύσμα από 2 λεμόνια
6-7 κ.σ. χυμό λεμονιού
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα άφθονο νερό να ζεσταθεί για να βράσουμε τα ζυμαρικά. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι δύο κουταλιές καλό ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις καυτερές πιπερίτσες και, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, τις αφήνουμε να μαλακώσουν και να βγάλουν τα αρώματά τους, για ένα 10λεπτο περίπου.

Στη συνέχεια τις αφαιρούμε (εάν σας αρέσουν τα αρκετά πικάντικα, ψιλοκόψτε από την αρχή τις δύο από τις τέσσερις και αφήστε τις αυτές όταν αφαιρέσετε τις άλλες δύο).

Αλατίζουμε το νερό όταν αρχίζει να βράζει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε al dente (1 με 2 λεπτά λιγότερο από τον υποδεικνυόμενο στη συσκευασία χρόνο). Τα σουρώνουμε, αλλά κρατούμε λίγο από το νερό του βρασμού τους.

Τα περνούμε από το τηγάνι με τις καυτερές πιπερίτσες, όπου τους προσθέτουμε το ξύσμα αλλά και τον χυμό λεμονιού, και τα ανακινούμε (τα σοτάρουμε) για λίγα δευτερόλεπτα μέσα στο τηγάνι, για να ανακατευτούν όλα τα υλικά καλά. Θα χρειασθεί, ίσως, να προσθέσουμε και δύο-τρεις κουταλιές από το νερό του βρασμού τους.

Αδειάζουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος, τους προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανάλογα με τα γούστα μας πάντα, και σερβίρουμε αμέσως.

Εάν θέλετε, μπορείτε να γαρνίρετε την πιατέλα με κάτι που να παραπέμπει στο περιεχόμενό της. Φέτες λεμονιού και ολόκληρες καυτερές πιπερίτσες.

Πηγή: sintagespareas.gr
http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...