ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

0 Burger με φαλάφελ και χαλούμι!!

Ξεφυλλίζοντας το περιοδικό Olive του Οκτωβρίου έπεσα πάνω σε πάαααρα πολλές ωραίες συνταγές που μου άνοιξαν την όρεξη!! Αυτή όμως που με γοήτευσε περισσότερο ήταν αυτή η συνταγή με το φαλάφελ. Αμέσως ξύπνησαν μνήμες από το χρόνο που πέρασα στο Λονδίνο και δοκίμαζα συνέχεια νέα φαγητά. Κι έτσι αποφάσισα να το φτιάξω κι εγώ για να μην σβηστούν οι μνήμες από το μυαλό μου. Παράξενο για μένα σκέφτηκα να θέλω να φάω τέτοιο φαγητό...από τη στιγμή ειδικά που τα ρεβίθια δεν είναι και το αγαπημένο μου φαγητό!! Θα μου πεις όταν το έφαγα πρώτη φορά στην Αγγλία ήξερα τι έτρωγα?? Δεν ήξερα...το μόνο που ήξερα ήταν ότι μ' άρεσε.

Παραδοσιακά το φαλάφελ σερβίρεται μέσα σε αραβική πίτα με διάφορα σαλατικά και πικάντικη σος. Η δική μας εκδοχή είναι κάτι μεταξύ του burger και του σάντουιτς γιατί το ψωμί το έφτιαξα μόνη μου με απλά χώρισα τη ζύμη ώστε να γίνουν μικρά ψωμάκια!!! 


Τα υλικά μας για την κατασκευή του φαλάφελ όπως τα κάναμε εμείς είναι:

(για 4 μπιφτέκια)

400 γρ. ρεβίθια αποφλοιωμένα και βρασμένα (ζυγισμένα μετά το βράσιμο)
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο σκόνη
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

Αποβραδίς λοιπόν βάζουμε τα καλά μας ρεβιθάκια να μουλιάσουν σε χλιαρό νερό έτσι ώστε το πρωί να μπορέσουμε να τα αποφλοιώσουμε. 



Μην το γελάτε!! Θέλει πολύ δουλειά!! Μουλιάσανε τα καημένα τα δαχτυλάκια μου!! Ούτε ρούχα στο χέρι να έπλενα...Αφού λοιπόν τα αποφλοιώσουμε ένα ένα τα βάζουμε μέσα σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό να βράσουν. Στην αρχή θα δείτε το νερό να αφρίζει...μην τρομάζετε δεν είναι από το κακό του!!..φυσιολογικό είναι!! Πάρτε απλά την τρυπητή κουτάλα και αφαιρέστε τον αφρό!!







Όταν λοιπόν τα ρεβίθια μας έχουν βράσει τα στραγγίζεται καλά και τα βάζετε στον κάδο του multi μαζί με το σκόρδο και τα μπαχαρικά μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός.







Αδειάζεται το χυλό σε ένα μπολ, προσθέτετε το αλεύρι και αλατοπίπερο και τα πλάθεται σε 4 μπιφτέκια. Στη συνέχεια τα βάζετε στο ψυγείο για να σφίξουν.







Όσο τα φαλάφελ μας σφίγγει στο ψυγείο εσείς πάρτε 250γρ. χαλούμι και κόψτε το σε φέτες. Βάζετε τις φέτες σε ένα αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε ελαφρά στο γκρίλ του φούρνου. Εμείς για ευκολία σήμερα τις ψήσαμε στην τοστιέρα μας!! 




 Όσο το χαλούμι μας ψήνετε ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα φαλάφελ μας μέχρι να ροδίζουν και να ψηθούν σε βάθος.






Τέλος θα χρειαστείτε 2 μέτριες ντομάτες σε ροδέλες, μερικά φύλλα μαρουλιού και λίγη κέτσαπ.
Κόβετε τα ψωμάκια στη μέση και τα γεμίζετε  με το φαλάφελ, το χαλούμι, τη ντομάτα,το μαρούλι και την κέτσαπ! 




Καλή μας όρεξη!!!



http://greekfoodblogs.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...