ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

0 Εκεί που ο υδράργυρος χτυπάει «κόκκινο»


Εκεί που ο υδράργυρος τραβά την ανηφόρα

Νομίζετε πως δεν υπάρχει ζωή μετά τους 42 βαθμούς Κελσίου; Ξανασκεφτείτε το. Ο υδράργυρος σε κάποια μέρη σκαρφαλώνει μέχρι την αστρονομική ένδειξη των 62 βαθμών. Θεωρείτε πως τη νύχτα τα πράγματα είναι καλύτερα; Όχι αν ζείτε στο «δροσερό» Ομάν όπου το ιστορικό χαμηλό του Μεσονυχτίου είναι οι 31 βαθμοί. Βολτάρουμε στα πιο ζεστά μέρη του πλανήτη και καταλήγουμε…
εκεί απ’ όπου ξεκινήσαμε.

  • Dallol, Αιθιοπία
Το πιο ζεστό σημείο του κόσμου είναι σήμερα μια πόλη φάντασμα, κτισμένη σχεδόν 100 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού. Η μέση ετήσια θερμοκρασία ανέρχεται στους 35 βαθμούς Κελσίου, αλλά το εντυπωσιακό δεν είναι αυτό: Οι 46 βαθμοί Κελσίου είναι συνηθισμένη θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ ο υδράργυρος συχνά πυκνά σκαρφαλώνει στο σημείο ρεκόρ των 62!
  • Al’Aziziyah, Λιβύη
Στους 57,7 βαθμούς Κελσίου σκαρφάλωσε ο υδράργυρος το μακρινό 1922, με αποτέλεσμα η μικρή πόλη της Λιβύης να θεωρείται ακόμα και σήμερα το πιο ζεστό σημείο του πλανήτη από τους τέσσερις χιλιάδες κατοίκους της. Κτισμένη σε ένα σημαντικό εμπορικό σταυροδρόμι, η Al’Aziziyah παραμένει –όπως και ολόκληρη η χώρα– ένα από τα πιο ζεστά μέρη, αν και θερμοκρασία πάνω από 55 βαθμούς δεν έχει καταγραφεί ξανά από τότε.
  • Death Valley, Καλιφόρνια
Το πιο ζεστό μέρος των ΗΠΑ είναι ταυτόχρονα το πιο ξηρό, και το χαμηλότερο της χώρας. Κομμάτι της ερήμου Mojave, η Death Valley έχει μέση θερμοκρασία Ιουλίου-Αυγούστου τους 46,1 βαθμούς Κελσίου, ενώ ακόμη και τη νύχτα ο υδράργυρος δεν πέφτει κάτω από τους 30.
  • Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη
Είναι δικαιωματικά η πιο ζεστή μεγαλούπολη του κόσμου. Παρά το τροπικό κλίμα της, η ημερήσια θερμοκρασία κινείται στους 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ η υγρασία του καλοκαιριού και ακόμα χειρότερα της εποχής των τυφώνων δυσχεραίνουν την κατάσταση. Η καλύτερη εποχή για να την επισκεφθείτε είναι ο χειμώνας, με τη μέση θερμοκρασία να «πέφτει» στους 29,4 βαθμούς.
  • Kuwait City, Κουβέιτ
Κτισμένη τόσο κοντά στην ακτή του Περσικού Κόλπου, θα περίμενε κανείς πως η πρωτεύουσα του Κουβέιτ επωφελείται από την θαλασσινή αύρα για να σπάσει λίγο την ζέστη που έρχεται από την έρημο πίσω της. Όχι, όμως: με την μέση θερμοκρασία του Αυγούστου να κινείται στα επίπεδα των 46,6 βαθμών Κελσίου, οι τριάντα χιλιάδες κάτοικοι της πόλης μάλλον αισθάνονται σαν να ζουν στην έρημο.
  • Ahvaz, Ιράν
Με πληθυσμό ενός εκατομμυρίου κατοίκων, η Ahvaz είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Karun, στην έρημο του Δυτικού Ιράν, και μόλις 22,86 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας. Δεν είναι, λοιπόν, να απορεί κανείς για το γεγονός ότι τα θερμόμετρα καταγράφουν 53,8 βαθμούς Κελσίου σχεδόν κάθε Ιούλιο. Κι αν η ζέστη δεν σας τρομάζει, να σημειώσουμε ότι υπάρχουν και τακτικές αμμοθύελλες.
  • Samail, Ομάν
Την ημέρα, είναι ίσως μια από τις πιο «δροσερές» πόλης της περιοχής, με την μέση θερμοκρασία του Ιουλίου να φτάνει μόλις τους 42,7 βαθμούς Κελσίου –ναι, αυτό για τον Περσικό Κόλπο είναι δροσιά. Έχει, όμως, να καυχιέται για τις πιο ζεστές νύχτες του πλανήτη, αφού ο υδράργυρος δεν πέφτει ποτέ κάτω από τους 31,6.
  • Ciudad Bolivar, Βενεζουέλα
Το εντυπωσιακό δεν είναι πως η κτισμένη στις όχθες του Orinoco πόλη των 340.000 κατοίκων έχει μέση θερμοκρασία τους 33,8 βαθμούς Κελσίου. Το εντυπωσιακό είναι πως αυτή την μέση θερμοκρασία την έχει όλο το χρόνο. Ακόμη και οι πιο «κρύοι» χειμερινοί μήνες, ο Ιούνιος και ο Ιούλιος, βλέπουν συχνά τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 33 βαθμούς.
  • Αθήνα, Ελλάδα
Δεν φανταστήκατε ότι θα λείπαμε, έτσι δεν είναι; Αν και ωχριά μπροστά στις συγκρίσεις με την Μέση Ανατολή, η Αθήνα μας έχει τον Αύγουστο μέση θερμοκρασία τους 33,3 βαθμούς Κελσίου, τακτικές καταγραφές των 38 βαθμών και άνω, και ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας τους 47,7 βαθμούς –και να θυμίσουμε ότι οι περισσότερες μετρήσεις γίνονται υπό σκιάν. Μ’ αυτά και μ’ αυτά, κατακτήσαμε τον τίτλο της πιο ζεστής πόλης της Ευρώπης.
Πηγή: in2life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...