Θέλετε να βγείτε για φαγητό και φοβάστε πως θα χάσετε τον έλεγχο; Μπορείτε να ελέγξετε τις θερμίδες της ελληνικής … κουζίνας, αλλά εκείνο το ιταλικό είναι ακαταμάχητο;
Μικρές συμβουλές για ισορροπημένο φαγητό εκτός σπιτιού που υπακούουν κάθε γευστική προσταγή:
Ταβέρνα
• H καλύτερη επιλογή σε αυτήν την περίπτωση είναι το ψητό κρέας ή κοτόπουλο ή το ψητό ψάρι.
• Συνοδεύστε με σαλάτα εποχής, ψητά λαχανικά ή χόρτα βραστά ( παντζάρια, κολοκυθάκια)
• Ενώ μπορείτε να τα συμπληρώσετε με 1-2 ποτηράκια κρασί.
Αποφύγετε: τηγανιτά ορεκτικά, ψωμί με λάδι, βούτες στις σαλάτες και τις σάλτσες
Πιτσαρία
• Μπορείτε να καταναλώσετε 2 κομμάτια πίτσα με τυριά όπως η μαργαρίτα (τυρί-ντομάτα) ή με 1 μόνο αλλαντικό
• Συνοδεύστε με σαλάτα χωρίς παχυντικές σος.
• Προτιμήστε ως συνοδευτικό ένα αναψυκτικό light, για να μην αυξήσετε κι άλλο τις θερμίδες του γεύματός σας.
Αποφύγετε: πίτσες με πολλά αλλαντικά, σάλτσες και κρέμα γάλακτος ή να καταναλώσετε ταυτόχρονα ζυμαρικά
Κινέζικο
• Προτιμήστε κοτόπουλο, πάπια ή χοιρινό με πολλά λαχανικά και όσο το δυνατόν λιγότερες σάλτσες.
• Μπορείτε να προσθέσετε ως γαρνιτούρα στο πιάτο σας 2-3 κουταλιές ρύζι ατμού.
Αποφύγετε: τα τηγανιτά ορεκτικά όπως spring rolls, τηγανιτά wonton, ρολά αυγού, τηγανιτό ρύζι ή γαρίδες, τηγανιτό παγωτό και γλυκόξινες σάλτσες.
Μεξικάνικο
• Ιδανική επιλογή είναι μπουρίτο με λαχανικά ή
• Προτιμήσετε ψητό κρέας χωρίς τις διάφορες σάλτες που συνήθως συνοδεύουν τα περισσότερα πιάτα.
• Σαλάτα εποχής
• Ενώ ως ορεκτικό, προτιμήστε πουρέ από φασόλια ή ρύζι.
Αποφύγετε: Πιάτα με τυρί, ξινή κρέμα (sour cream) και γουακαμόλε, πατατάκια και φυσικά προσοχή στα nachos.
Ιταλικό
• Μπορείτε να καταναλώσετε ζυμαρικά με σάλτσα ντομάτας ή σάλτσα πέστο
• Σαλάτα εποχής
• Ενώ καλή επιλογή αποτελεί και το ριζότο με διάφορα λαχανικά, χωρίς κρέμα γάλακτος ή λιπαρά τυριά.
Αποφύγετε: τυριά ή κομματάκια κρέατος πλούσια σε λίπος όπως μπέικον, λουκάνικο, χοιρινό κλπ. Πιάτα με: κρέμα γάλακτος ή σάλτσα βουτύρου. Τα σκαλοπίνια με κρέας ή παρμεζάνα (“parmigiana”) είναι, επίσης, πλούσια σε λίπος.
http://araxtoikailight.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου