ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

0 Φολέγανδρος, η αγαπημένη των ανέμελων



Υπάρχουν νησιά που δε χρειάζεται να κάνουν επίδειξη των παραλιών τους για να μας πείσουν ότι είναι κατάλληλα για καλοκαιρινές διακοπές. Ένα από αυτά είναι η  ακομπλεξάριστη Φολέγανδρος που έρχεται να μας επιβεβαιώσει πως υπάρχουν και άλλοι λόγοι που μπορούν να κάνουν το διάλειμμα απ’ την πόλη αξέχαστο. Το μόνο που επιβάλλεται στο νησί είναι η καλή παρέα!


Αν υπήρχε νησί των hipsters τότε αυτό θα ήταν σίγουρα η Φολέγανδρος. Εναλλακτικά κομψή και με μία ξεχωριστή άγρια ομορφιά, η Φολέγανδρος είναι ο καλοκαιρινός προορισμός που προτιμούν παρέες κάθε ηλικίας που τους αρέσει να περνάνε ξέγνοιαστες διακοπές χωρίς να υπάρχει τίποτα το επιτηδευμένο στη διασκέδαση. Τοποθετημένη ανάμεσα στη Μήλο και την Σίκινο, και σε μικρή απόσταση από τη Σαντορίνη, η Φολέγανδρος ανήκει στις νοτιοδυτικές Κυκλάδες και απέχει από τον Πειραιά 104 ναυτικά μίλια που σημαίνει 4 ώρες με ταχύπλοο (εξαρτάται από τα λιμάνια που θα προσεγγίσει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού).

Παραλία Κάτεργο

Αγκάλη

Άγιος Νικόλαος
1. Οι παραλίες με τα αρμυρίκια και ο βυθός με τη χαρακτηριστική πράσινη πέτρα της Φολεγάνδρου έχουν κρυστάλλινα νερά και αυτό που τις κάνει διαφορετικές είναι ότι οι περισσότερες δεν είναι οργανωμένες. Μία από τις πιο όμορφες είναι το Κάτεργο στο οποίο θα φτάσετε με καραβάκι από τον Καραβοστάση και θα συναντήσετε τις πιο όμορφες παρέες από αγόρια και κορίτσια που κάθονται στην παραλία μέχρι να έρθει το τελευταίο καραβάκι. Η Αγκάλη, που είναι και η πιο γνωστή, αποτελεί μία στάνταρ επιλογή για μπάνιο και ατελείωτες ώρες χαλάρωσης κάτω από τα αρμυρίκια. Αν πάλι επιθυμείτε να απομονωθείτε, θα ακολουθήσετε το μονοπάτι από την Αγκάλη και σε 10 λεπτά θα φτάσετε στην μικρή παραλία Φηρά ή το Γαλιφό.

Λιθόστρωτη πλατεία στη Χώρα
2. Η διασκέδαση με ρακόμελα στην πλατεία της Χώρας όλο το καλοκαίρι και οι γιορτές Φολεγάνδρου που πραγματοποιούνται κάθε Ιούλιο. Απέχοντας πολύ από την τυποποιημένη διασκέδαση που προσφέρουν άλλα νησιά των Κυκλάδων, στη Φολέγανδρο οι πλατείες και τα καλντερίμια της Χώρας το βράδυ συγκεντρώνουν παρέες που διασκεδάζουν πίνοντας ρακόμελα και καταλήγουν συχνά σε μικρές αυτοσχέδιες γιορτές. Το καλοκαιρινό φεστιβάλ του νησιού αρχίζει τον Ιούλιο ζωντανεύοντας τα στενά του Κάστρου, το λιμάνι του Καραβοστάση και την Άνω Μεριά με παραστάσεις, προβολές, συναυλίες κλασικής και ελληνικής μουσικής, ενώ ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Φολέγανδρος» διοργανώνει μουσικές και ποιητικές βραδιές στο Λαογραφικό Μουσείο, στην Άνω Μεριά.

Ο παραδοσιακός οικισμός της Χώρας

Κάστρο

Ντόπιοι στο νησί

Η απόκρημνη πλευρά της Χώρας
3. Το γραφικό Κάστρο ουσιαστικά αποτελεί το παλιό κομμάτι της Χώρας και είναι μέχρι και σήμερα κατοικήσιμο. Με το βόρειο τμήμα του μεσαιωνικού οικισμού να είναι χτισμένο στο χείλος του γκρεμού, το Κάστρο είναι ένας εντυπωσιακής ομορφιάς τόπος που δεν αποτελεί απλά αξιοθέατο της Φολεγάνδρου αλλά ζωντανό αναπόσπαστο κομμάτι της.

Το μονοπάτι που οδηγεί στην εκκλησία της Παναγίας
4. Το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα που έρχεται να συναγωνιστεί αυτό της Σαντορίνης θα το απολαύσετε από την εκκλησία της Παναγίας που υψώνεται στην ΒΑ πλευρά του χωριού. Το λιθόστρωτο μονοπάτι ξεκινάει από την πλατεία της Πούντας και θα χρειαστείτε περίπου 20 λεπτά για να φτάσετε στον αυλόγυρο της εκκλησίας, όπου θα κάτσετε να ξεκουραστείτε μετά την ανάβαση. Τα χρώματα της δύσης και η μοναδικότητα του τοπίου θα σας αποζημιώσει.

Παρά την καλοκαιρινή ζέστη το μονοπάτι είναι δημοφιλές


5. Οι ενδιαφέρουσες πεζοπορικές διαδρομές που θα πραγματοποιήσετε ακολουθώντας τα πολλά μονοπάτια με τα γραφικά εκκλησάκια και την άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά. Η πιο δημοφιλής διαδρομή είναι αυτή από τη Χώρα στην Εκκλησία της Παναγίας, ενώ αν σας αρέσει η πεζοπορία και διαθέτετε χρόνο μπορείτε να ξεκινήσετε από την Άνω Μεριά (Ταξιάρχης) να περάσετε το Λειβαδάκι και το Φάρο Ασπρόπουντας και να καταλήξετε στην Άνω Μεριά (Μύλοι). Αξίζει να σημειωθεί ότι το επιλεγμένο δίκτυο μονοπατιών στη Φολέγανδρο καλύπτει συνολικά 20 χιλιόμετρα και είναι ξεχωριστής ιστορικής-πολιτιστικής και περιβαλλοντικής σημασίας.
http://www.thea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...