ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

0 Ένα εγκαταλελειμμένο ρώσικο πυρινικό καταφύγιο!


Η τοποθεσία που θα δούμε είναι πραγματικά δύσκολο να την επισκεφθείτε. Είναι περιφραγμένο και φρουρείται από άνδρες με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά. Αυτή η εξαιρετικά προστατευμένη περιοχή είναι η Command Post με πυραύλους Division. Το κτήριο το οποίο δεν είχε τελειώσει το κτίσιμο του, ο στρατός το εγκατέλειψε το 2010.
Έχοντας χάσει το πάνω μέρος του, η "σφαίρα" (επίσης γνωστό ως «σκαντζόχοιρος») έγινε λίγο λιγότερο ελκυστική.

Η σφαίρα είχε ως στόχο να βοηθήσει στην επιβίωση κατά τη διάρκεια ενός πυρηνικού πολέμου.


Η μεταλλική μπάλα (η οποία έχει τεράστια αμορτισέρ στο εσωτερικό του χτίστηκε μέσα σε ένα μεγάλο ορυχείο. Περιείχε πίνακα ελέγχου επικοινωνιών, εξοπλισμού, συστημάτων υποστήριξης επιβίωσης και χώρους ανάπαυσης.
Η κορυφή της μπάλας έκλεινε με ημικυκλικό καπάκι. Το κενό μεταξύ των τοιχωμάτων της μπάλας και των τοίχων του ορυχείου ήταν γεμάτη με κοκκώδη υλικά που απορροφούν τεκτονικά κύματα. Η μπάλα ίδια αποτελείται από πολλά στρώματα του μετάλλου. Κενά μεταξύ τους, καθώς και μεταξύ της σφαίρας και το καπάκι ήταν ‘’ντυμένο’’ με σκυρόδεμα υψηλής αντοχής.


Ο στρατός έβγαλε όλο τον εξοπλισμό το 2010. Τώρα μπορείτε να δείτε μόνο κενές αίθουσες στο εσωτερικό της μονάδας. Το μόνο που απέμεινε από τον στρατό το πήρανε συλλέκτες χαλκού.
Στο επίπεδο του επάνω ορόφου υπάρχει μια πύλη μέσω της οποίας μπορεί κανείς να πάρει μέσα στην σφαίρα. Παλιότερα υπήρξαν τρεις σφραγισμένες πόρτες. Τώρα, υπάρχουν μόνο δύο.


Όπως προαναφέρθηκε, η μπάλα είναι αναρτημένη σε αμορτισέρ. Σκοπός της είναι να αντισταθμίσει δονήσεις στο έδαφος και να μην επιτρέπουν να χτυπήσουν τα εσωτερικά τοιχώματα της σφαίρας κατά τη διάρκεια της έκρηξης.


Τα αμορτισέρ στερεώνονται στα άκρα της μπάλας. Η εικόνα δείχνει το πάνω μέρος της μπάλας.
Η σφαίρα πιθανότατα καταστράφηκε ολοσχερώς στις αρχές του καλοκαιριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...