ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

0 Στο εδώλιο για το νερό η Ελλάδα

Δύσκολη η Τετάρτη για το Βέλγιο, τη Δανία, την Ελλάδα και την Πορτογαλία, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επειδή δεν συμμορφώθηκαν με τη νομοθεσία της ΕΕ για τα ύδατα και δεν υπέβαλαν σχέδια διαχείρισης για τις λεκάνες απορροής των ποταμών τους.

Τα σχέδια αυτά είναι απαραίτητα για την επίτευξη του στόχου της ΕΕ σχετικά με την "καλή κατάσταση" των ευρωπαϊκών υδάτων μέχρι το 2015, και έπρεπε να έχουν δημοσιευθεί το αργότερο μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου 2009.


Πρόκειται για παραβίαση της κοινοτικής οδηγίας 2000/60/ΕΚ, η οποία αποτελεί βασικό μέσο για την προστασία της ποιότητας των υδάτων και καθιερώνει ένα πλαίσιο κοινοτικής δράσης στον τομέα της πολιτικής υδάτων, και υποχρεώνει τα κράτη μέλη να δημοσιεύουν σχέδιο διαχείρισης για κάθε περιοχή λεκάνης απορροής ποταμού, το αργότερο εννέα χρόνια μετά την έναρξη ισχύος της οδηγίας.

Η οδηγία πλαίσιο για τα ύδατα υποχρεώνει τα κράτη μέλη να συμβουλεύονται τα δημόσια και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη σχετικά με τα εν λόγω σχέδια, καθώς και να δημοσιεύουν τα αντίγραφα των προτάσεων για ανάλογα σχέδια, προβλέποντας μια περίοδο έξι μηνών για υποβολή γραπτών παρατηρήσεων.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι σχετικές εργασίες έχουν ξεκινήσει στο Βέλγιο, τη Δανία, την Ελλάδα και την Πορτογαλία, αλλά τα τέσσερα αυτά κράτη μέλη δεν έχουν μέχρι τώρα εγκρίνει και δημοσιεύσει τα σχέδιά τους.

Ειδικότερα για την Ελλάδα η Επιτροπή υποστηρίζει ότι η χώρα μας δεν έχει ακόμη ξεκινήσει δημόσια διαβούλευση και θα δημοσιεύει τα σχέδιά της το Μάρτιο του 2012.
news247.gr

http://to-mati.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...