ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

0 "Δεν πληρώνω"... Πότε ιδρύθηκε νέο κίνημα..;;

http://www.newpost.gr/media/k2/items/cache/7b8e81a906979079a0de53cb25af49a1_M.jpg

Το κράτος δεν μπορεί να αποζημιώσει τα θύματα της Ρικομέξ

Το κράτος ως άλλος οπαδός του κινήματος "Δεν πληρώνω" αποδυκνείεται για μια ακόμη φορά ανύμπορο...να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του προς τους πολίτες. Ο λόγος για τα 18 εκατομμύρια ευρώ που υποχρεούται να καταβάλλει το Δημόσιο ως αποζημίωση στου πληγέντες της Ρικομέξ, σύμφωνα με δικαστική απόφαση.

Την τελευταία εβδομάδα το Υπουργείο Οικονομικών και η Περιφέρεια Αττικής "παίζουν" με το μπαλάκι των ....
ευθυνών για τα θύματα της Ρικομέξ. "Τα λεφτά δεν υπάρχουν" υποστηρίζουν και οι δύο πλευρές αφήνοντας στον "αέρα" εκατοντάδες πληγέντες από το σεισμό και

παραβλέποντας την σχετική δικαστική απόφαση για την αποζημίωση των θυμάτων.
Η άγρια κόντρα ξεκίνησε με ανταλλαγή σκληρών επιστολών ανάμεσα στον υφυπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη και τον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό.

Αν και οι πρόσφατες τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις υποδεικνύουν αποζημίωση ύψους 18 εκατομμυρίων ευρώ , οι οιωνοί δεν είναι καλοί για τα ήδη ταλαιπωρημένα θύματα του σεισμού του '99... διότι η κυβέρνηση φαίνεται να αδυνατεί να καταβάλει το ποσό της αποζημίωσης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής με επιστολή του (2/2/2011) προς τον υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου υποστηρίζει ότι θα πρέπει το υπουργείο να αναλάβει την υποχρέωση της καταβολής των αποζημιώσεων διότι αφορούν πράξεις και παραλείψεις των υπηρεσιών Πολεοδομίας το έτος 1984, της τότε Κρατικής Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής.

«Δεδομένου ότι η Περιφέρεια Αττικής θα λάβει από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους για το τρέχον έτος το ποσό των 54 εκατ. ευρώ για τις λειτουργικές δαπάνες (ενοικιάσεις κτιρίων κ.λπ) γίνεται αντιληπτό ότι, εάν καταβάλει και τα 18 εκτ. ευρώ, τότε θα πρέπει να μην πληρωθεί το ποσό της μεταφοράς των ΑΜΕΑ ή να μην πληρωθούν τα ενοίκια των κτιρίων ή άλλες λειτουργικές δαπάνες» τονίζει ο κ.Σγουρός.

Ο Φ.Σαχινίδης σε απαντητική επιστολή ξεκαθάρισε ότι «ο κρατικός προϋπολογισμός αποδίδει στις περιφέρειες όλους τους θεσμοθετημένους πόρους (Κ.Α.Π.)» και «οι περιφέρειες οφείλουν να αντιμετωπίσουν όλες τις ανάγκες τους (μισθοδοσία – λειτουργικά) ικανοποιώντας κατ’ απόλυτη προτεραιότητα τις ανελαστικές δαπάνες (μισθοδοσία, εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων κ.λ.π.)».

Ο περιφερειάρχης αντέδρασε με νέα επίθεση κατηγορώντας τον κ.Σαχινίδη για “λογιστική στενή αντίληψη» που υπονομεύει την αναπτυξιακή προοπτική που επιχειρεί η Περιφέρεια, που φέτος, πάντως αναμένεται να πραγματοποιήσει 214 έργα συνολικού προϋπολογισμού 210 εκ. ευρώ..
http://to-mati.blogspot.com/2011/04/blog-post_3818.html#ixzz1IvxiN9Jg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...