ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

0 Σύγχρονα αθόρυβα όπλα καταστολής πλήθους...

 Ένα από τα αθόρυβα όπλα που θα χρησιμοποιηθούν σε διαδηλώσεις με σκοπό την καταστολή του πλήθους.
Οι θερμικές ακτίνες πρωτοεμφανίστηκαν στις ταινίες της επιστημονικής φαντασίας. Αλλά δεν είναι πια φαντασία.
Ήδη από τον περασμένο μήνα οι αμερικανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν έριξαν στη μάχη ένα μη-θανατηφόρο υπερόπλο που είναι σε θέση να εξαπολύσει κατευθυνόμενη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία με βασανιστικά αποτελέσματα για κάθε ανθρώπινο οργανισμό.
Αυτό που εκπέμπεται μπορεί να περιγραφεί σύντομα και εύγλωττα με τρεις λέξεις: «Ακτίνα του Πόνου».

Το στρατιωτικό όχημα (ADS - Active Denial System) που φέρει το συγκεκριμένο εξοπλισμό δείχνει μάλλον ακίνδυνο. Μοιάζει πολύ με τα βαν των αθλητικών μεταδόσεων έξω από τα γήπεδα, αφού στην οροφή του δεσπόζει μια μεγάλη τετράγωνη πλάκα την οποία μπορεί κάποιος να περάσει για δορυφορική κεραία.
Αλλά στην τετράγωνη πλάκα είναι τοποθετημένο ένα όπλο που είναι ικανό να επιφέρει ένα πολύ ισχυρό πλήγμα, χωρίς ωστόσο να προκαλεί μόνιμη ζημιά στο υποψήφιο θύμα –τουλάχιστον όπως ισχυρίζονται οι κατασκευαστές του.
Το ADS έχει τη δυνατότητα να σημαδέψει σε απόσταση περί του ενός χιλιομέτρου έναν ανθρώπινο στόχο και να εξαπολύσει ακτίνα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας μεγέθους 3,2 mm.
Το θερμικό κύμα που εκτοξεύεται θερμαίνει τα μόρια του ανθρώπινου δέρματος, προκαλώντας τοπική αύξηση της θερμοκρασίας μέχρι τους 50 βαθμούς Κελσίου!
Βρετανός δημοσιογράφος που εκτέθηκε εθελοντικά στην ακτινοβολία του ADS περιέγραψε την εμπειρία ως «αφόρητα δυσάρεστη». «Ήταν σα να ανοίγεις την πόρτα ενός καυτού φούρνου» είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι ενστικτωδώς θες να φύγεις από εκείνο το σημείο και να αναζητήσεις κάποια κάλυψη και προστασία.
Εκτός από την αποτροπή που προκαλεί ένα τέτοιο όπλο, θεωρείται από στρατιωτικής άποψης ιδανικό για τη φρούρηση σημείων ελέγχου καθώς και για την επιτήρηση περιοχών.
Παράλληλα άνοιξε και η όρεξη των αμερικανικών δυνάμεων ασφαλείας που βλέπουν στο ADS το κατάλληλο όργανο για τον έλεγχο και την καταστολή του πλήθους σε περιπτώσεις διαδηλώσεων ή άλλων αναταραχών.
Η «αποτελεσματικότητά» του άλλωστε θεωρείται κορυφαία στον τομέα των μη θανατηφόρων όπλων: έχει υπολογιστεί ότι είναι 10 φορές μεγαλύτερη από την αποτελεσματικότητα των σφαιρών από καουτσούκ. Το κόστος του εξίσου μεγάλο: κάθε συσκευή ADS κοστίζει 5 εκατομμύρια δολάρια.
Όμως πόσο «ανώδυνο» είναι τελικά για την ανθρώπινη ζωή;
Η διευθύντρια της Διεύθυνσης Μη Θανατηφόρων Όπλων του αμερικανικού Πενταγώνου υποστηρίζει την επιχειρησιακή λειτουργία της «Ακτίνας του Πόνου» υπογραμμίζοντας ότι έχει στη διάθεσή της 11.000 εκθέσεις από δοκιμές σε 700 εθελοντές και πως μια εκπαίδευση 80 ωρών για τη σωστή χρήση του όπλου, έτσι ώστε να μην κινδυνεύουν ζωές, είναι αρκετή.
Ο καθηγητής Γιούργκεν Άλτμαν του Πανεπιστημίου του Ντόρτμουντ, εμπειρογνώμονας στα όπλα αυτού του τύπου διαφωνεί. Σημειώνει ότι οι δοκιμές του αμερικανικού στρατού έγιναν με ελεγχόμενη ακτινοβολία, κάτι που δεν μπορεί να τηρηθεί απαρέγκλιτα στην πραγματική ζωή.
«Ενδέχεται να προκληθούν εγκαύματα δεύτερου και τρίτου βαθμού. Εάν μάλιστα το 20% του σώματος δεχθεί τέτοιες ακτίνες, ανακύπτει κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή ή πιθανότατα τα θύματα να οδηγηθούν στην εντατική.
 Αν δεν υπάρχει η τεχνική δυνατότητα να αποτρέπεται η προσβολή εκ νέου στο ίδιο σημείο του σώματος, τότε το ADS έχει την ικανότητα να επιφέρει μόνιμο τραυματισμό ή ακόμη και θάνατο» καταλήγει ο Άλτμαν.
Τα μη θανατηφόρα όπλα θεωρούνται τα όπλα του μέλλοντος και ήδη οι δυτικές δυνάμεις δίνουν προτεραιότητα στην ανάπτυξή τους.
Το ADS είναι μόνο ένα από τα υπερόπλα που κατασκευάζονται στα εργαστήρια των ΗΠΑ με άκρα μυστικότητα: άλλα στηρίζονται στα εκθαμβωτικά φώτα για να τυφλώνουν, άλλα στους εκκωφαντικούς θορύβους για να αποπροσανατολίζουν τους «ανθρώπινους στόχους», άλλα στα ραδιοκύματα για να αποσυντονίζουν τους κινητήρες των «εχθρικών» οχημάτων.
Δεν βγάζουν ήχους, δεν μπορείς να τα δεις, δεν έχεις τον τρόπο να αμυνθείς. Η ψυχολογική τους επίδραση είναι τεράστια και όλοι συμφωνούν ότι είναι τελείως εκφοβιστικά. Όπως ίσως και το ίδιο το μέλλον. 

http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...