Oι περισσοτεροιεχουμε διαβάσει το θαυμάσιο Κόμιξ Λούκι-Λουκ οπου πολλες φορές ο κεντρικός ηρωας ερχεται αντιμέτωπος με τους Αδερφούς Ντάλτον οπου και πάντα στο τελος τους Κατατροπώνει. Οι Αδερφοι Ντάλτον στο κόμιξ ειναι τέσσερις ο ενας διαδοχικά πιό ψηλός απο τον αλλο με τον ψηλότερο τον ποιό χαζο και τον κοντότερο τον ποιό εξυπνο. Oλοι γελούσαμε με τις Γκαφες τους !
Διαβάστε την Πραγματική Ιστορία των ΝΤΑΛΤΟΝ

....
ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Η συμμορία των Ντάλτον ήταν διαβόητη εγκληματική ομάδα που έδρασε στην Αμερικανική Δύση από το 1890 μέχρι το 1892. Στο διάστημα αυτό τα μέλη της,μεταξύ των οποίων τα αδέρφια Γκράτ, Μπόμπ και Εμμετ ( ενας αδερφός ο Γουιλιαμ δεν ηταν μελος αυτής της συμμορίας ενώ ενας αλλος ο Τζάκ μπήκε αργότερα) διέπραξαν, σε δυτικές Πολιτείες των Η.Π.Α, πολλές ληστείες σε τρένα και τράπεζες.

( Φωτο : Ο Μοναδικός επιζών Εμμετ Ντάλτον )

Οικογένεια Ντάλτον

Η οικογένεια Ντάλτον καταγόταν από το Μισούρι. Οι γονείς τους απέκτησαν 15 παιδιά, από τα οποία τρία πέθαναν πριν να ενηλικιωθούν. Το 1882 η οικογένεια μετακόμισε στην βορειοανατολική Οκλαχόμα και το 1886 στο Coffeyville, στο νοτιοανατολικό Κάνσας.

Η ΑΠΑΛΟΤΡΙΩΣΗ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΣ ΤΟΥΣ

Οι Ντάλτονς ήταν αγρότες. Η απώλεια της οικογενειακής τους φάρμας,για την κατασκευή του σιδηροδρόμου και η δολοφονία του ενός από τους γιους, του Φράνκ, που ήταν βοηθός σερίφη, εν ώρα καθήκοντος, φαίνεται πως οδήγησαν μερικά από τα άλλα αδέλφια στην παρανομία.Ο Frank δολοφονήθηκε το 1887,στην περιοχή της Οκλαχόμα,από έναν κλέφτη αλόγων. Ήταν ο πιο ώριμος και ο πιο ισορροπημένος από όλα τα αδέρφια του,που τον σέβονταν και συχνά τον ακολουθούσαν, εν είδει αποσπάσματος,όταν κυνηγούσε εγκληματίες.

ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Μετά το θάνατό του,ο Γκράτ, ο Μπόμπ και ο Εμμετ αποφάσισαν να μπουν στην υπηρεσία του νόμου. Από τους τρεις ο Bob ήταν ο πιο άγριος. Σε ηλικία 19 ετών,ενώ ήταν βοηθός

Μπομπ Ντάλτον κάλεσε τους Τζορτζ Νιούκομπ ,Χάρλευ Πιρς και Τσάρλυ Μπράιαντ να σχηματίσουν μια ομάδα μαζί με τον αδελφό του Έμμετ.Οι δυο αλλοι αδερφοί ο Γκρατ Ντάλτον με τον Γουιλιαμ βρισκόταν στην Καλιφόρνια, αλλά ο ένας ο Γκράτ ακολούθησε την συμμορία αργότερα, όπως και οι Μπιλ Ντούλιν , Ντικ Μπρόντγουελ και Μπιλ Πάουερς .

ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΛΗΣΤΕΙΕΣ

Οταν η συμμορια συστάθηκε ο πρώτος στόχος τους ήταν ένα σπίτι τυχερών παιχνιδιών στο Σίλβερ Σίτι, του Νέο Μεξικό οπου και το λήστεψαν.Στις 6 Φεβρουαρίου 1891,ενα επιβατικό τρένο ληστέυτηκε και η συμμορία των Daltons θεωρηθηκε υπευθυνοι αν και δεν υπήρχαν ενοχοποιητικά στοιχεία. Κατα την επιχείριση συλληψης απο την αστυνομία ο ενας Αδερφός Ντάλτον (ο Τζάκ ο οποίος μολις ειχε μπεί στην συμμορία) δραπετευσε,ο δευτερος ο Γουιλιαμ αθωώθηκε (Οπως αναφέραμε δεν ηταν στην συμμορία) ενώ ο τρίτος αδερφός ο Grat κρίθηκε ενοχος και καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλακή. Συμφωνα με μαρτυρίες ο καταδικασμένος σε φυλακή Grat κατά την διάρκεια της μεταφοράς του με τρενο στην φυλακή και ενώ ηταν αλυσοδεμένος και με χειροπέδες κατάφερε και δραπετευσε. Εκεινη την μέρα έκανε ζέστη και τα παράθυρα του τρενου ηταν ανοιχτά.Ο Ενας απο τους φρουρούς που τον φυλούσαν κοιμόταν ενώ ο αλλος συζητούσε με άλλους κρατούμενους. Ο Grat αρπαξε τα κλειδιά του φύλακα που κοιμόταν και αφού βγήκε απο το ανοιχτό παραθυρο του τρένου πήδηξε απο μια γέφυρα σε εναν ποταμό και χάθηκε στα Νερά.

ΟΙ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Μεταξυ΄του Μαίου 1891 και του Ιουλίου 1892 οι Νταλτονς ( Γκράτ , Μπόμπ και Εμμετ μαζί με αλλα μέλη) συνέχισαν την δραση τους ληστευοντας αλλα 4 τρένα στις περιοχες των ινδιάνων.Η Λεία τους σε μιά περίπτωση ηταν μόνο μερικές εκατοντάδες δολάρια ενώ σε μια αλλη περιπτωση καταφεραν και λήστεψαν 10.000 δολάρια.Η Συμμορία συνήθως λήστευε και τους επιβάτες αν έκριναν πως άξιζε τον κόπο και μετέφεραν πάνω τους τιμαλφή.Κατα την διάρκεια της αποχωρισής τους αναφέρθηκε μία περίπτωση οπου η συμμορία για να μπορέσει να ξεφυγει απο την καταδίωξη των αρχών ληστεψαν 8 άλογα.

ΤΟ ΑΙΜΑΤΗΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

Τους πρωτους μήνες του 1892 οι Νταλτονς διέπραξαν μια αιματηρή ληστεία.Αφού πήγαν στον σιδηροδρομικό σταθμό του Ορλάντο λήστεψαν το δωμάτιο αποσκευών παιρνοντας οτιδηποτε είχαν αξία. Στην συνέχεια εκατσαν στο παγκάκι του σταθμού και με τα τουφέκια στα γόνατά τους αναψαν τσιγάρο και περίμεναν το τρενο.Μολις το τρένο εφτασε εισέβαλαν σε ενα απο τα πρώτα βαγόνια και λήστεψαν οσους βρήκαν εκει.Για εναν ανεξήγητο λόγο το τρένο συνοδευόταν απο Φρουρά οι οποιοι βρισκόταν στα πίσω βαγόνια.Μολις αντιλήφθηκαν τους Ντάλτον αρχισαν να τους πυροβολουν απο τα παράθυρα.Υπολογίζεται πως σε αυτό το επεισόδιο έλαβαν χώρα πανω απο


ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ- ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΩΝ ΝΤΑΛΤΟΝ

Η Συμμορία καποια στιγμή εκτός απο τρένα αποφάσισε να χτυπήσει μια τράπεζα καθώς ο ενας απο τους αδερφούς Ντάλτον ο πιό αγριος ο Μπόμπ, υποστήριζε πως 'Πρέπει να θυμούνται το ονομά μας.Ο Τζέσσε Τζαίημς κάποτε ειχε ληστέψει δυο τραπεζες με την μία'.Τον Οκτωβριο του 1892 η συμμορία αποφάσισε να ληστέψει μια τραπεζα στο Κάνσας των ΗΠΑ. Φορούσαν ψευτικες γενειάδες αλλα αναγνωριστηκαν απο έναν απο τους κατοίκους.Ενώ εβγαιναν απο την τράπεζα οπλισμένοι κατοικοι τους περιμεναν. Εκει αρχισε το μακελειό.Ο Σερίφης ακούγοντας τους πυροβολισμους εσπευσε στο σημείο αλλα καθώς έτρεχε στον δρομο πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε.Οι Μπόμπ και Grat Νταλτον σκοτώθηκαν οπως και δύο αλλοι που συμετείχαν στην συμμορία.Ο Εμμετ Ντάλτον αν και χτυπήθηκε 23 φορές απο σφαιρες κατάφερε και επιβίωσε αλλα συνεληφθη.Ο Εμμετ Ντάλτον καταδικάστηκε σε 14 χρόνια καθειρξη αλλα απελευθερώθηκε μερικά χρόνια αργότερα λογο απονομής χάριτος.Μετακόμισε στην καλιφόρνια οπου έγινε κτηματομεσίτης και συγγραφέας και πέθανε το 1936 σε ηλικία 66 χρονών.

ΚΟΜΙΞ

Η τετράδα των αδελφών Ντάλτον έχει αποτυπωθεί, με χιουμοριστικό τρόπο, στο κόμικ των Μορίς και Γκοσινί ,'Λούκυ Λουκ'.