Υλικά για 30 μπισκοτάκια:
http://greekfoodblogs.com
100 γρ βιτάμ
4 κουταλιές ζάχαρη καστανή
½ φλυτζάνι ζάχαρη άσπρη
1 αυγό
1 βανίλια
1 ½ φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι σόδα
¼ κουταλάκι αλάτι
1 ½ φλυτζάνι καρύδα
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο να ασπρίσει και προσθέτουμε την άσπρη και την καστανή ζάχαρη.Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αυγό.
Μόλις το μίγμα αφρατέψει καλά προσθέτουμε την βανίλια και κουταλιά-κουταλιά το αλεύρι.
Τέλος ρίχνουμε στο μίγμα την καρύδα και ανακατεύουμε καλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 170 C και στρώνουμε το ταψί με λαδόκολλα.
Πλάθουμε τη ζύμη σε στρογγυλά μπαλάκια, τα αραδιάζουμε στο ταψί σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους και τα ψήνουμε για 9-10 λεπτά ~ όχι παραπάνω γιατί σκληραίνουν και αρπάζουν εύκολα!
Είναι απολαυστικότατα ~ αν σας αρέσει η καρύδα μην διστάσετε να τα δοκιμάσετε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου