ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

0 Συνελήφθη στη Βρετανία ο Τζούλιαν Ασάνζ-WikiLeaks-....Παρουσιάστηκε μόνος του στην αστυνομία

http://img.protothema.gr/743DE0B5E889F8DDF3A3E762773408D8.jpgΟ ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ συνελήφθη σήμερα από την βρετανική αστυνομία βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος συλλήψεως που εκδόθηκε από τη Σουηδία, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική παρενόχληση, ανακοίνωσε η Μητροπολιτκή Αστυνομία του Λονδίνου.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Τζούλιαν Ασάνζ συνελήφθη στις 9.30 (ώρα Βρετανίας και GMT) κατόπιν ραντεβού σε αστυνομικό τμήμα του Λονδίνου.
"Αντιμετωπίζει ενώπιον των σουηδικών αρχών μία κατηγορία για παράνομο εξαναγκασμό, δύο κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση και μία κατηγορία για βιασμό, για πράξεις του τον.... Αύγουστο του 2010", αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας του Λονδίνου.
Θα προσαχθεί εντός της ημέρας σε δικαστήριο του Γουεστμίνστερ στο Λονδίνο.
Εκπρόσωπος του ιστότοπου WikiLeaks ανακοίνωσε ότι η σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ δεν μεταβάλλει τα σχέδια για τη δημοσίευση νέου υλικού. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι ο ιστότοπος θα συνεχίσιε να επιχειρεί από το Λονδίνο και αλλού.
Η εφημερίδα The Guardian είχε προαναγγείλλει από το πρωί ότι ο Ασάνζ θα παρουσιαζόταν ενώπιον της βρετανικής δικαιοσύνης. Επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, η εφημερίδα επισήμανε ότι ο 39χρονος Αυστραλός είναι πιθανόν να αφεθεί ελεύθερος υπό όρους και μετά την καταβολή εγγύησης ύψους 100.000-200.000 στερλινών. Επίσης τουλάχιστον έξι άνθρωποι θα πρέπει να εγγυηθούν για εκείνον.

Ο συνήγορος του Ασάντζ Μαρκ Στέφενς τόνισε χθες Δευτέρα ότι έχει επαφές με την βρετανική αστυνομία για να κανονίσει μια συνάντηση με τον πελάτη του. Ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του για την πιθανότητα, αν ο Ασάντζ συλληφθεί και παραδοθεί στην σουηδική αστυνομία, έκδοσής του στις ΗΠΑ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απειλούν με διώξεις τον Ασάντζ μετά την σταδιακή δημοσιοποίηση από το Wikileaks 250.000 αμερικανικών απόρρητων διπλωματικών τηλεγραφημάτων.

Σύμφωνα με το BBC, η βρετανική αστυνομία έλαβε χθες νέο ένταλμα σύλληψης από την αστυνομία της Σουηδίας κατά του Ασάνζ για κατηγορίες βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης εναντίον δύο γυναικών τον περασμένο Αύγουστο. Το πρώτο σουηδικό ένταλμα σύλληψης είχε λάθη στην διατύπωσή του.

Τέλος, η ελβετική τράπεζα Postfinance ανακοίνωσε πως έκλεισε τον λογαριασμό του Ασάνζ λόγω «λανθασμένων στοιχείων που αφορούν τον τόπο κατοικίας του» . Ο λογαριασμός αυτός χρησιμοποιείται «για απευθείας δωρεές στο ταμείο υπεράσπισης του Τζούλιαν Ασάντζ και άλλων μελών της ομάδας Wikileaks» .

http://eglimatikotita.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...