ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

0 Πωλείται εκκλησία στα Μουδανιά της Τουρκίας προς 400 χιλιάδες τουρκικές λίρες (περίπου200 χιλιάδες ευρώ).!!

Όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, πρόκειται για την τρίτη παλαιότερη ορθόδοξηεκκλησία στον κόσμο, η οποία βγαίνει στο «σφυρί» από τον ιδιοκτήτη της.

Η Εκκλησία των Ταξιαρχών βρίσκεται στο χωριό Κούμγιακα και χρονολογείταιαπό τον 8ο αιώνα, επί αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Πορφυρογέννητου (780-797).

Ο πρόεδρος του χωριού ζήτησε να αγοράσει την εκκλησία, ωστόσο τα χρήματα,όπως εξήγησε, είναι πολλά και την παζαρεύει στα μισά. «Αν μας τη δώσουν 200χιλιάδες λίρες, μπορούμε να την αγοράσουμε», είπε, προκειμένου «όταν τηνεπισκευάσουμε, να την ....ανοίξουμε στους τουρίστες».

Κάθε χρόνο, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, συρρέουν εκατοντάδες τουρίστεςγια να δουν την ερειπωμένη εκκλησία....

Πριν από 10 χρόνια, η ιστορική εκκλησία, με άγνωστη μέχρι στιγμήςδιαδικασία, αγοράστηκε από τον Κωνσταντινουπολίτη επιχειρηματία Μετέ Γιαλτσίν,προκειμένου να την αναστηλώσει, αλλά η Διεύθυνση Μνημείων δεν έδωσε τη σχετική άδεια και έτσι αποφάσισε να την πουλήσει.

Ο πρόεδρος του χωριού Ραμίζ Μπατμάζ δήλωσε στα τουρκικά Μέσα ότι για τηχρηματοδότηση της αναστήλωσης απευθύνθηκαν και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο,αλλά δεν πήραν θετική απάντηση.
 
http://eleutherofrosyni.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...