ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

0 Polymita picta-τα ζωγραφιστά σαλιγκάρια

 Polymita picta ή χερσαίο σαλιγκάρι της Κούβας ή ζωγραφιστό σαλιγκάρι.
Έτσι ονομάζεται το είδος σαλιγκαριού που βλέπετε στις φωτογραφίες. 
 
Είναι είδος ενδημικό στην Κούβα και ανήκει στην οικογένεια Helminthoglyptidae. Είναι δενδρόβιο και τρέφεται με μύκητες και λειχήνες.
Φωτογραφία  c.perez-penichet
Μπορείτε βέβαια να μαντέψετε το χαρακτηριστικό που διακρίνει τα σαλιγκάρια αυτά-το μεγάλο και έντονα χρωματισμένο κέλυφος. Η ποικιλία των χρωμάτων τους είναι απίστευτη! Θεωρούνται τα ομορφότερα χερσαία σαλιγκάρια στον κόσμο!
Πηγή φωτογραφίας
Πηγή φωτογραφίας
Τα πολύχρωμα σαλιγκάρια έχουν γίνει απειλούμενο είδος, λόγω της λαθροθηρίας. Είναι περιζήτητα από τους λαθροκυνηγούς, αφού χρησιμοποιούνται για την κατασκευή κοσμημάτων και διάφορων μπιχλιμπιδιών. 
Πηγές 1 2 3
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...