ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

0 Το ορυχείο αλατιού Wieliczka


Μία υπόγεια γκαλερί τέχνης με έργα φτιαγμένα από αλάτι!

Στην πόλη Wieliczka της νότιας Πολωνίας βρίσκεται ένα από τα αρχαιότερα ορυχεία αλατιού στον κόσμο, το οποίο εδώ και 700 χρόνια δεν έχει σταματήσει να παράγει αλάτι.

Το μέγεθος της ανασκαφής είναι τόσο μεγάλο που ένας δαιδαλώδης λαβύρινθος 300χλμ μήκους εκτείνεται σε διάφορα επίπεδα. Οι εργάτες, όμως, που εργάζονταν στο αλατωρυχείο δεν αρκέστηκαν στη δημιουργία διαδρόμων και αιθουσών, αλλά δημιούργησαν και διάφορα γλυπτά από φυσικό ορυκτό αλάτι.


Σήμερα, το ορυχείο Wieliczka φιλοξενεί δεκάδες γλυπτά, τρία παρεκκλήσια, βωμούς, ανάγλυφα και έναν ολόκληρο καθεδρικό ναό με πολυέλαιους που κρέμονται από το ταβάνι.

Πρόκειται για ένα εκπληκτικό θέαμα που προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες!















 
http://news.youropia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...