ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

0 Εκμέκ Κανταΐφι



Εκμέκ Κανταΐφι




Ένα παραδοσιακό γλυκό

Υλικά συνταγής
- 250 γραμμάρια φύλλο κανταΐφι
- 150 γραμμάρια βούτυρο καθαρό λιωμένο

Μείγμα Α
- 4 ποτήρια νερού ζάχαρη
- 2 ποτήρια νερό
- 1/2 λεμόνι
- 1 πρέζα μαστίχα σκόνη
- 1 κουταλάκι της σούπας γλυκόζη

Μείγμα Β
- 1 και 1/2 λίτρο γάλα
- 3 βανίλιες σκόνη

Μείγμα Γ
- 12 κρόκοι αυγών
- 40 γραμμάρια αλεύρι
- 90 γραμμάρια κορν φλάουρ

Μείγμα Δ
- 600 γραμμάρια φυτική κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη

Για το Γαρνίρισμα
- σκόνη κανέλα
- 2 φιστίκια


Τρόπος παρασκευής-Εκτέλεση συνταγής


1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μείγμα Α και το ανεβάζουμε στη φωτιά να βράσει, ανακατεύοντας ως που να λιώσει η ζάχαρη. Αφού πάρει βράση το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

2. Βάζουμε το μείγμα Β σε μια κατσαρόλα και το βάζουμε πάνω στη φωτιά για να ζεσταθεί ένατο μεταξύ βάζουμε το μείγμα Γ σε μια μπασινα . Αφού έχει ζεσταθεί το μείγμα Β προσθέτουμε λίγο-λίγο στο μείγμα Γ ως που τα δυο μείγματα να έρθουν στην ίδια θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς με την βοήθεια ενός σύρματος –φουέ .

3. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα Γ στο μείγμα Β και ανακατεύουμε ως που να πήξει η κρέμα. Αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά για να κρυώσει ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

4. Σε ένα ταψί χτενίζουμε και απλώνουμε ομοιόμορφα το φύλλο κανταΐφι, βουτυρώνουμε από πάνω και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά (ως που να ροδοκοκκινίσει ). Το βγάζουμε από το φούρνο και το σιροπιάζουμε με τη μέθοδο κρύο το σιρόπι ζεστό το κανταΐφι.

5. Πριν προσθέσουμε την κρέμα πατισερί αφαιρούμε το σιρόπι το οποίο έχει περισσέψει.

6. Αφού έχει κρυώσει η κρέμα την απλώνουμε πάνω από το κανταΐφι και πασπαλίζουμε με την κανέλλα .Βάζουμε το μείγμα Δ στον κάδο του μίξερ και το χτυπάμε σαντιγί. Απλώνουμε την σαντιγί με τη βοήθεια μιας σπάτουλας και με ένα πιρούνι τραβάμε γραμμές διαγώνια προς το ταψί και ξανά διαγώνια από την άλλη πλευρά έτσι ώστε να σχηματιστούν ρόμβοι.

7. Ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι τα φιστίκια Αιγίνης και γαρνίρουμε από πάνω. Βάζουμε το εκμεκ στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες για να δέσει και να κρυώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...