ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

0 Στη Ν. Κορέα το ντεμπούτο των πρώτων κυρτών τηλεοράσεων

Στη Ν. Κορέα το ντεμπούτο των πρώτων κυρτών τηλεοράσεων

Επιτρέπουν στο θεατή να βλέπει όλα τα σημεία της οθόνης από την ίδια απόσταση

Το ντεμπούτο της νέας τεχνολογίας κάνει ένα μοντέλο της LG με διαγώνιο 55 ιντσών
Σεούλ
H Νότιος Κορέα θα είναι η πρώτη αγορά στην οποία φτάνουν οι κυρτές τηλεοράσεις οργανικών φωτοδιόδων (OLED). Το ντεμπούτο της νέας τεχνολογίας κάνει ένα μοντέλο της LG με διαγώνιο 55 ιντσών, το οποίο επιτρέπει στο θεατή να βλέπει όλα τα σημεία της οθόνης από την ίδια απόσταση.

Κυρτές τηλεοράσεις OLED είχαν παρουσιαστεί τον Ιανουάριο στη μεγάλη έκθεση CES του Λας Βέγκας από την LG και τη Samsung, χωρίς όμως να ανακοινωθούν ημερομηνίες κυκλοφορίας.

Η LG ανακοινώνει τώρα ότι δέχεται παραγγελίες για το μοντέλο EA9800 στη Νέα Κορέα στην τιμή των 15 εκατομμυρίων γουόν, ή 10.360 ευρώ.

«Έπειτα από πλέον και πέντε χρόνια ανάπτυξης της βέλτιστης καμπυλότητας, ολόκληρη η επιφάνεια της οθόνης απέχει το ίδιο από τα μάτια του θεατή, εξαλείφοντας το πρόβλημα της οπτικής παραμόρφωσης και της απώλειας λεπτομέρειας στα άκρα της οθόνης» αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Οι τηλεοράσεις OLED βασίζονται σε φωτοδιόδους (LED) κατασκευασμένες από πλαστικό αντί από ημιαγωγούς. Σε αντίθεση με τις τηλεοράσεις LCD, οι οποίες χρειάζονται μια ξεχωριστή πηγή φωτισμού πίσω από τα εικονοστοιχεία, τα OLED εκπέμπουν το δικό τους φως. Και αυτό σημαίνει ότι η οθόνη προσφέρει πιο βαθύ μαύρο, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να γίνει ελαφρύτερη και λεπτότερη.

Τα OLED διευκολύνουν την παραγωγή καμπύλων οθονών αφού μπορούν να τοποθετηθούν πάνω σε ένα πλαστικό υπόστρωμα αντί σε  άκαμπτο γυαλί.

Με διαγώνιο που φτάνει τα 140 εκατοστά, η τηλεόραση EA9800 έχει βάρος 17 κιλά και πάχος μόλις 4,7 χιλιοστά.

Λόγω της κυρτής οθόνης, πάντως, η νέα τηλεόραση θα ήταν δύσκολο να κρεμαστεί στον τοίχο.

Οθόνες OLED χρησιμοποιούνται ήδη σε  ορισμένα κινητά τηλέφωνα, και η τεχνολογία αναμένεται να επεκταθεί τα επόμενα σώματα ακόμα και σε φωτιστικά σώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...