ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

0 Το Μουντιάλ... εξαφανίζει τους άστεγους από την Βραζιλία;

Μεγάλη ανησυχία στην Βραζιλία για τη διεξαγωγή του Μουντιάλ, κυρίως σε σχέση με τους χιλιάδες άστεγους των πόλεων που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες. Σύμφωνα με την El Pais, τους τελευταίους 15 μήνες έχουν δολοφονηθεί 195 άστεγοι!
Οργανώσεις από την “χώρα του καφέ” μιλούν για... κοινωνική εκκαθάριση, ώστε οι πόλεις να μοιάζουν πιο όμορφες και ασφαλείς και σπεύδουν να........

συναντηθούν με εκπροσώπους της κυβέρνησης, ζητώντας εξηγήσεις.
Το Εθνικό Κέντρο Προάσπισης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (τελεί υπό την αιγίδα της Καθολικής Εκκλησίας της χώρας) καθώς και κορυφαία ένωση δικαστικών λειτουργών συναντήθηκαν με τον υπουργό Προεδρίας, Ζιλμπέρτο Καρβάλιο, προκειμένου να του εκφράσουν τις ανησυχίες τους.

Όπως αναφέρεται στην ισπανική εφημερίδα El Pais, τους τελευταίους 15 μήνες έχουν δολοφονηθεί 195 άστεγοι. Για την ακρίβεια, κάηκαν ζωντανοί. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στη Βραζιλία περίπου 1,8 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στο δρόμο. 
 
Μόνο στο Σάο Πάολο υπολογίζεται ότι 15.000 άνθρωποι δεν έχουν σπίτι. Για 5.000 από αυτούς, το σπίτι είναι άγνωστη έννοια εδώ και 5 πέντε χρόνια.

Οι περισσότεροι συμφωνούν ότι οι τοπικές Αρχές στις μεγάλες πόλεις οφείλουν να ενισχύσουν περαιτέρω τα προγράμματα παροχής βοήθειας στους άστεγους, ώστε να αποφευχθεί η “κοινωνική εκκαθάριση”.

Πολλά από αυτά τα προγράμματα τέθηκαν σε ισχύ από τον τέως πρόεδρο Ινάσιο ντα Σίλβα, το 2009 και συνεχίζονται, όμως οι τοπικές κοινωνίες προτιμούν να κλείνουν τα μάτια. Μάλιστα οι δημοσιογράφοι εφημερίδας του Ρίο αποκάλυψαν πρόσφατα ότι οι υπεύθυνοι της πόλης... μάζευαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή άστεγους από το δρόμο, προκειμένου να μην δώσουν κακή εικόνα στους υπεύθυνους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι το Ρίο είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Και αυτή η διοργάνωση δημιουργεί επιπλέον ανησυχίες σε κοινωνικούς φορείς και οργανώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...