ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

0 Πληρότητα ακόμα και 100% στα πλοία για το Πάσχα

Αυξημένη κατά 25% η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι από το πρωί η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς πολλοί Αθηναίοι αποφάσισαν να αποδράσουν από την πρωτεύουσα για κάποιο νησί του Αιγαίου, προκειμένου να γιορτάσουν το Πάσχα.

Το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης, ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας Αθανάσιος Μπούσιος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής Δημήτρης Μπαντιάς και ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος Κώστας Κουνούγερης επισκέφθηκαν το λιμάνι του Πειραιά και το κεντρικό λιμεναρχείο.

«Τα πλοία λύνουν κάβους και οι λιμενικές αρχές έχουν πάρει όλα τα μέτρα για να διασφαλίσουν την ομαλότητα στη θαλάσσια κυκλοφορία σε όλα τα λιμάνια της χώρας,» δήλωσε ο Κωστής Μουσουρούλης, προσθέτοντας ότι η κίνηση φέτος από το λιμάνι του Πειραιά σε σχέση με πέρσι είναι αυξημένη κατά 25% και αυτό είπε είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό.

«Εκτιμώ ότι το τριήμερο και η επιστροφή δεν θα έχει το παραμικρό πρόβλημα και όλα θα κυλήσουν ομαλά» τόνισε ο υπουργός και ευχήθηκε σε όλους τους ταξιδιώτες και τα πληρώματα των πλοίων καλό Πάσχα.

Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής Δημήτρης Μπαντιάς τόνισε ότι η διακίνηση όλων των επιβατών είναι ομαλή και δεν παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ πρόσθεσε ότι έχουν δοθεί οδηγίες σε όλες τις λιμενικές αρχές της χώρας να λάβουν αυξημένα μέτρα τάξης και ασφάλειας.

Από τις μέχρι στιγμής αναφορές που έχω, τόνισε, όλα κυλούν φυσιολογικά παρά το γεγονός ότι η κίνηση είναι αυξημένη σε σχέση με πέρσι κατά 25% στους επιβάτες και περίπου κατά 40% στα οχήματα. Ο κ.Μπαντιάς ευχήθηκε σε όλους και τους επιβάτες και τα πληρώματα καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα.

Σημειώνεται ότι από την προηγούμενη Παρασκευή 26/04/2013 έως τη Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου, από το λιμάνι του Πειραιά για τη νησιωτική Ελλάδα έγιναν 74 δρομολόγια και αναχώρησαν συνολικά 77.600 επιβάτες, 10.828 ΙΧ αυτοκίνητα, 3.174 φορτηγά και 2.127 δίκυκλα.

Το ίδιο διάστημα το 2012 πραγματοποιήθηκαν 55 δρομολόγια, ενώ διακινήθηκαν 56.608 επιβάτες, 7.213 αυτοκίνητα, 2.636 φορτηγά και 1.377 δίκυκλα. Η κίνηση φέτος παρά την οικονομική κρίση παρουσιάζει μία αύξηση του 25% περίπου.

Από σήμερα που κορυφώνεται η έξοδος Μ. Πέμπτη έως τη Μ. Τρίτη του Πάσχα, έχουν προγραμματιστεί από το λιμάνι του Πειραιά συνολικά 71 δρομολόγια για τις νησιωτικές περιοχές.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γραφείου Τύπου του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής Νίκο Λαγκαδιανό, η πληρότητα των πλοίων προς τις Κυκλάδες και τη Σάμο-Ικαρία φτάνει το 100%, ενώ για τους υπόλοιπους προορισμούς αγγίζει το 75% με 80%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...