ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

0 Αφρικανικά νομίσματα στην Αυστραλία 4 αιώνες πριν ανακαλυφθεί







Ο καθηγητής Ιάν Μάκιντος* από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα πρόκειται να πραγματοποιήσει μια αποστολή, η οποία θυμίζει κυνήγι θησαυρών, έχει έναν ανεκτίμητο χάρτη στον οποίο σημειώνεται με έναν σταυρό η τοποθεσία της εκστρατείας του.


Όλα ξεκίνησαν το 1944, όταν σε ένα από τα νησιά Wessel, στις βόρειες ακτές της Αυστραλίας, είχε εγκατασταθεί ένα προσωρινό ραντάρ.





Η περιοχή ήταν τελείως ερημική και απείχε μεγάλη απόσταση από τον καταθλιπτικό πολιτισμό μας. Στον ελεύθερο χρόνο, οι ναύτες της ναυτικής βάσης, ασχολούνταν με τη αλιεία.



Μια μέρα ένας από τους Αυστραλούς ναύτες έτυχε να αλιεύσει κάτι το οποίο δεν ήταν ψάρι. 



Στην παραλία σε μια σπηλιά που ονομάζεται  Maurie Isenberg βρέθηκαν μια χούφτα χάλκινα νομίσματα.

 Ο ναύτης τα πήρε και τα κουβάλησε στο σπίτι του. Εκεί ξεχάστηκαν για 25 χρόνια. Το 1979, αποφάσισε να πάει τον ‘θησαυρό’ του στο  μουσείο της Αυστραλίας- Australian Museum, δίνοντας και έναν χάρτη του τόπου όπου τα είχε βρει.



Τα χάλκινα νομίσματα έπεσαν στο ‘μικροσκόπιο’ των επιστημόνων και διαπιστώθηκε ότι η ηλικία τους ήταν περίπου χιλίων ετών και ο τόπος καταγωγής τους ήταν το Σουλτανάτο Κίλβσκι, ένα κρατίδιο που υπήρχε  στο έδαφος της αφρικανικής Τανζανίας από τον  10ο μέχρι τις αρχές του 16ουου αιώνα.



Οι έμποροι του Σουλτανάτου είχαν δεσμούς με την περιοχή της Ασίας και συμμετείχαν ενεργά στο θαλάσσιο εμπόριο.



Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι Αφρικανοί εξερευνητές είχαν φθάσει στις ακτές της Αυστραλίας πολύ πριν από το 1606, όταν ο Willem Janszoon ανακάλυψε την ήπειρο και την αποκάλεσε «Νέα Ολλανδία».



Η αποστολή, λοιπόν,  έχει προγραμματισθεί για τον Ιούλιο του 2013. Σκοπός η εξερεύνηση του σπηλαίου,  της παραλίας Maurie Isenberg.  Οι αρχαιολόγοι της αποστολής είναι αισιόδοξοι ότι θα αποκαλύψουν νέους ‘θησαυρούς’.



Βέβαια, οι επιστήμονες δεν αποδιώχνουν από το νου τους  ότι τα νομίσματα θα μπορούσαν να φθάσουν στην Αυστραλία και με άλλους τρόπους.

Ίσως από ένα ναυάγιο, ή από Ευρωπαίους που είχαν φθάσει στην Αυστραλία, τέσσερις αιώνες πριν ανακαλυφθεί...




--
 © mikres-ekdoseis- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...