ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

0 Χαστούκι στη Γερμανία για ξέπλυμα χρήματος - Στα χαμηλά της λίστας η Κύπρος

Χαστούκι στη Γερμανία για ξέπλυμα χρήματος - Στα χαμηλά της λίστας η Κύπρος- Πολύ πιο ψηλά στη λίστα της διαφθοράς βρίσκονται η Γερμανία, στην 68η θέση και η Ολλανδία στην 114η η Κύπρος.

- Τι κατέδειξε ανεξάρτητη έρευνα, που έχει διεξάγει το μη κερδοσκοπικό Ινστιτούτο της Βασιλείας.

- Η Κύπρος, στο δείκτη αποτελεσμάτων συγκεντρώνει βαθμολογία 4,93 (medium risk) ενώ η Γερμανία 5,8.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, μετά το πέρας της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, η έρευνα παρουσιάζει το επίπεδο του κινδύνου μιας χώρας σε ό,τι αφορά το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

"Με βάση αυτή την έρευνα, η Κύπρος παίρνει καλύτερη θέση από χώρες όπως είναι η Γερμανία και η Ολλανδία και αυτό καταδεικνύει ότι όντως η Κύπρος τα τελευταία χρόνια έχει κάνει πάρα πολλά βήματα προς την κατεύθυνση της καταπολέμησης του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, κάτι που καταδεικνύει και σειρά άλλων ερευνών που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο", πρόσθεσε.

Ο κ. Στεφάνου είπε πως "η έρευνα του Ινστιτούτου της Βασιλείας έρχεται να προστεθεί στις προηγούμενες έρευνες, αλλά ταυτόχρονα υπογραμμίζει το γεγονός ότι η Κύπρος άδικα και αστήρικτα δέχεται τόσες πολλές επιθέσεις για δήθεν ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην Κύπρο".

Η έρευνα αυτή, όπως και οι υπόλοιπες έρευνες και εκθέσεις που έχουν γίνει για την Κύπρο, συμπλήρωσε, αποτελούν για μας ένα σημαντικό εργαλείο και όπλο στα χέρια της χώρας μας, για να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές οι αστήρικτες κατηγορίες που εκτοξεύονται σε βάρος της και για να πείσουμε ότι όντως η Κύπρος όχι απλώς έχει υιοθετήσει όλες τις ευρωπαϊκές και διεθνείς νομοθεσίες, αλλά τις εφαρμόζει κιόλας.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε από το Tax Justice Network, που εξέτασε 70 χώρες, καταδεικνύει ότι η Γερμανία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παράδεισους για φοροδιαφυγή και κατατάσσεται πιο ψηλά ακόμη και από την Ελβετία, τα Νησιά Κέϊμαν, το Λουξεμβούργο ή το Τζέρσεϊ, αναφέρει το δημοσίευμα.

Στην έρευνα του Ομοσπονδιακού Γραφείου Δίωξης Εγκλημάτων (ΒΚΑ)αναφέρεται και η ιστοσελίδα της γερμανικής εφημερίδας Zeit, η οποία αναφέρει ότι το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος στη χώρα έχει φθάσει το 2011 σε επίπεδα ρεκόρ από την ημέρα εφαρμογής του νόμου περί ξεπλύματος χρήματος, το 1993.

Η ιστοσελίδα της γερμανικής εφημερίδας “Zeit”, zeit.de, σε άρθρο της ημερομηνίας 29.10.2012, αναφέρει ότι όλο και περισσότεροι εγκληματίες ξεπλένουν βρόμικο χρήμα στη Γερμανία.

«Στη Γερμανία, ξεπλένεται όλο και περισσότερο βρόμικο χρήμα από το εξωτερικό. Ενδεικτικό αυτού είναι η αύξηση των αναφορών για ύποπτες συνδιαλλαγές για ξέπλυμα χρήματος, οι οποίες, σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Γραφείο Δίωξης του Εγκλήματος (BKA), έφθασαν πέρσι (το 2011) σε νέο υψηλό από την εφαρμογή του νόμου περί ξεπλύματος χρήματος, το 1993», αναφέρει η εφημερίδα.

Σημειώνει ότι το 2011 έγιναν 12.868 αναφορές ύποπτων συναλλαγών στην Εθνική Κεντρική Υπηρεσία για την Καταπολέμηση του Ξεπλύματος Χρήματος και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας, στο πλαίσιο του νόμου κατά του ξεπλύματος.

Ο Πρόεδρος της ΒΚΑ Γιόργκ Τσίρκε δήλωσε υπήρξε αύξηση κατά 17% των αναφορών ή 1.800 περισσότερες περιπτώσεις από ό, τι το 2010. Σε περίπου 44% των περιπτώσεων, η υποψία είχε τεκμηριωθεί.

Σύμφωνα με την BKA, η αναζήτηση για ασυνήθιστες οικονομικές συμπεριφορές αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

«Η καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της κοινωνικής σταθερότητας», δήλωσε η γενική διευθύντρια της Ομοσπονδιακής Αρχής Χρηματοπιστωτικής Εποπτείας (BaFin), Γκαμπριέλε Χαν.

newsit

RAMNOUSIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...