ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

1 Δέκα λόγοι που τα δελφίνια είναι υπέροχα ζώα

Τα χαρίσματα των «βασιλιάδων των θαλασσών»

Διακρίνονται για την ευφυΐα και την καλοσύνη τους. Είναι φιλικά προς τους ανθρώπους και από την αρχαιότητα θεωρούνταν οι βασιλιάδες των θαλασσών. Τι είναι όμως αυτό που κάνει πραγματικά τα δελφίνια να ξεχωρίζουν; Αυτοί είναι οι δέκα λόγοι για τους οποίους τα δελφίνια είναι απλά υπέροχα.

1. Συμπαθούν τους σκύλους



Αν και τα περισσότερα ζώα δυσανασχετούν με τον χνουδωτό «κολλητό» του ανθρώπου, τα δελφίνια χαίρονται το παιχνίδι με τους σκύλους.

  2. Επινοούν παιχνίδια για να παίξουν με φάλαινες


Τα τελευταία χρόνια στις ακτές της Χαβάης οι επιστήμονες έχουν καταγράψει περιστατικά συναναστροφής ρινοδέλφινων και μεγάπτερων φαλαινών.

3)Δεν φοβούνται να ζητήσουν βοήθεια


Το δελφίνι του βίντεο δυσκολεύεται να κολυμπήσει και προσεγγίζει δύτες για να το βοηθήσουν.

4. Μας φέρνουν δώρα
Σύμφωνα με αναφορές, δελφίνια σε θαλάσσια περιοχή κοντά σε θέρετρο της Αυστραλίας συχνά χαρίζουν στους κολυμβητές «δωράκια», όπως καλαμάρια και χταπόδια που έχουν «ψαρέψει».

5. Βοηθούν άλλα θαλάσσια είδη
Πριν λίγα χρόνια ένα ρινοδέλφινο, γνωστό ως Moko, έσωσε δυο μικρές φάλαινες φυσητήρες, που ξεβράστηκαν στις ακτές της Νέας Ζηλανδίας, βοηθώντας τις να ξαναβρούν τον προσανατολισμό τους.

6. Ακόμα και οι φάλαινες φυσητήρες τα συμπαθούν

Οι φάλαινες φυσητήρες δεν έχουν τη φήμη του πιο φιλικού θαλάσσιου θηλαστικού ωστόσο δεν αντιστέκονται στο παιχνίδι με τα δελφίνια.

7. Φτιάχνουν δαχτυλίδια με φυσαλίδες


8. Συνεργάζονται με τους ψαράδες
Στις ακτογραμμές της περιοχής Λαγκούνα στη Βραζιλία οι ψαράδες και τα δελφίνια έχουν στήσει επικερδή επιχείρηση και συνεργάζονται για να πιάσουν ψάρια. Τα δελφίνια οδηγούν κοπάδια ψαριών προς τα δίχτυα των ψαράδων, τους οποίους μάλιστα ειδοποιούν χτυπώντας την ουρά τους.

9. Βοηθούν τους φίλους τους

Σε θαλάσσια περιοχή της Νότιας Κορέας βιολόγοι κατέγραψαν μια ομάδα δελφινιών που έσπευσαν να βοηθήσουν τους τραυματισμένους φίλους τους που επέπλεαν στο νερό.

10. Ξέρουν να περνούν καλά
Από τα παιχνίδια και τα ακροβατικά τους, που συχνά καταγράφει ο φωτογραφικός φακός, φαίνεται πως τα δελφίνια ξέρουν να περνούν καλά.
 

econews.gr

http://www.newsbeast.gr 

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...