ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

0 Ναός 5.000 ετών ανακαλύφτηκε στο Περού!

Perierga.gr - Ναός 5.000 ετών ανακαλύφτηκε στο Περού!Αρχαιολόγοι του Περού ανακάλυψαν έναν ναό που υπολογίζεται ότι είναι 5.000 ετών, στην αρχαία πόλη El Paraiso, στα βόρεια της πρωτεύουσας Λίμα, όπως ανακοίνωσε σχετικά το υπουργείο Πολιτισμού της χώρας.

Στην περίπτωση που η «ηλικία» του ναού επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για έναν από τους αρχαιότερους που έχουν ανακαλυφθεί, στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Ο ναός εντοπίστηκε κοντά σε μία από τις περιβόητες πυραμίδες του Περού. Στο κέντρο του υπάρχει βωμός, στον οποίο οι ειδικοί θεωρούν ότι γίνονταν θυσίες και καίγονταν αφιερώματα στους Θεούς που λατρεύονταν.


Ο επικεφαλής των ερευνών, Marco Guillen, δήλωσε πως ο καπνός από τον ναό, «έκανε τους αρχαίους ιερείς να νοιώθουν ότι θα μπορούσαν να αγγίξουν τον Θεό».


Η ανακάλυψη αυτή, σε συνδυασμό με τα άλλα αρχαία ευρήματα της περιοχής, αποδεικνύουν ότι ο κύριος όγκος του πληθυσμού ζούσε στην συγκεκριμένο σημείο των Άνδεων.

Σημειώνεται ότι η κοινωνία την εποχή που χρονολογείται ο ναός ήταν ανταλλακτική, ενώ οι αρχαιολόγοι εικάζουν ότι ενδέχεται να υπάρχουν κρυμμένα και αποθέματα χρυσού (κοσμήματα, αφιερώσεις κ.α.).

Το El Paraiso αποτελείται συνολικά από 10 κεντρικά κτίσματα και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους αρχαίους οικισμούς που έχουν έρθει ποτέ στο φως της επιφάνειας από την αρχαιολογική σκαπάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...