ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

0 Ελαφάκι dama-dama κατασχέθηκε από pet shop στον Πειραιά!

Τι και αν το ελάφι dama-damaείναι είδος υπό προστασία; Αυτό δεν φαίνεται να εμπόδισε τον ιδιοκτήτη ενός καταστήματος πώλησης ζώων στον Πειραιά να τοποθετήσει μέσα στη γυάλινη βιτρίνα, στην οποία συνήθως «διαφημίζουν» κουτάβια και γατάκια ένα νεαρό ελαφάκι...

Το ζώο το είδε μια πελάτισσα μέσα σε αυτή την προθήκη από γυαλί και όχι σε κούτα – όπως αρχικά είχαμε αναφέρει – και αμέσως επικοινώνησε με την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) για να καταγγείλει την κατοχή του ζώου.

Τελικά η Π.Φ.Π.Ο. ενημέρωσε προχθές το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων (Ε.Κ.Π.Α.Ζ.) στην Αίγινα και η υπεύθυνη Δράσεων του, Ματίνα Πάλλη, επικοινώνησε με τοΔασαρχείο Πειραιά αλλά δεν βρήκε κανέναν εκεί. Το Δασαρχείο δεν λειτουργούσε καθώς – όπως ενημερωθήκαμε – έπειτα και από τις τελευταίες περικοπές, οι υπάλληλοι αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους!

Γι’ αυτό και η κα Πάλλη απευθύνθηκε στην Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή. Έτσι σε συνεργασία με την Πόπη Γιαννίτση, θηροφύλακα υπεύθυνη για την περιοχή του Πειραιά έγινε η κατάσχεση του νεαρού θηλυκού ελαφιού – που ανήκει στο είδος Πλατώνι – χθες το πρωί.

Εις βάρος του ιδιοκτήτη σχηματίστηκε δικογραφία, γιατί οι δικαιολογίες που είπε, ότι δηλαδή κάποιος πελάτης του το βρήκε και θα το μετέφερε στο Δασαρχείο για να το παραδώσει – όμως προσωρινά το είχε αφήσει εκεί – δεν έπεισαν κανέναν.

Το ελαφάκι, που κρατούνταν σε γυάλινο κλουβί για σκύλους, του οποίου ήταν καλυμμένη η πρόσοψη με εφημερίδες για ευνόητους λόγους, ήταν υποσιτισμένο ιδιαίτερα στρεσαρισμένο και σε κακή κατάσταση υγείας.

Η κα Πάλλη γι’ αυτή την επιχείρηση διάσωσης του ζώου τονίζει: «Σε συνεργασία με τον Γιάννη Θεοδωρόπουλο από το Ε.Κ.Π.Α.Ζ., τον δασοφύλακα Δημήτρη Κόκκινο από το Δασαρχείο Πειραιά και τους θηροφυλάκες Πόπη Γιαννίτση, Αλέκο Κόκκαλη και Νίκο Σπερνοβασίλη έγινε έφοδος στο κατάστημα, όπου και βρέθηκε το νεαρό Πλατώνι.

Έπειτα από έλεγχο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής και του Δασαρχείου Πειραιά, διαπιστώθηκε, ότι οι υπεύθυνοι του καταστήματος δεν έφεραν τα απαραίτητα έγγραφα για το ελάφι και προχώρησαν στην κατάσχεσή του.

Στο χώρο του καταστήματος βρέθηκαν αρκετά εξωτικά ζώα, κάποια σε κακή κατάσταση υγείας. Όπως ενημερωθήκαμε, το Δασαρχείο Πειραιά είχε ήδη προβεί σε αυτοψία την προηγούμενη εβδομάδα και όλα τα συνοδευτικά έγγραφα των ζώων αυτών, έχουν σταλεί εκεί για να ελεγχθεί η νομιμότητα τους.

Tα δύο ζώα μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Ε.Κ.Π.Α.Ζ., με τη συνδρομή του θηροφύλακα Αίγινας, Δημήτρη Τζούρα, ο οποίος ταξίδευε για το νησί και προσφέρθηκε να τα συνοδεύσει ο ίδιος στο κέντρο με το υπηρεσιακό του όχημα, ώστε να αποφύγουμε περιττές μετακινήσεις και να μειωθεί στο ελάχιστο η ταλαιπωρία τους».
Πηγή zoosos


Parapona-Rodou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...