ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

0 Η γυναικεία ομορφιά στον κόσμο

Η ομορφιά είναι κάτι το υποκειμενικό. Αυτό που κάποιος το βρίσκει όμορφο, κάποιος άλλος το βρίσκει αποκρουστικό, παράξενο και άσχημο. Όσο διαφορετικοί είμαστε σαν άνθρωποι, άλλο τόσο διαφέρουν και τα κριτήρια της ομορφιάς.

Η φυλή Kayan

Στην φυλή Kayan, που βρίσκεται στα σύνορα Ταϊλάνδης-Μιανμάρ, η ομορφιά είναι συνώνυμο του μακρύ λαιμού και όσους περισσότερους δακτύλιους έχει στο λαιμό της μια γυναίκα τόσο πιο όμορφη είναι. Όσο μεγαλώνουν τόσο πιο μακρύ λαιμό έχουν.


Οι Μασάι στην Κένυα


Για τους Μασάι σημασία έχουν τα αυτιά και συγκεκριμένα οι λοβοί. Οι μακροί λοβοί είναι ιδανικοί. Οι γυναίκες χρησιμοποιούν διάφορα υλικά για να τρυπήσουν και να μακρύνουν τους λοβούς τους, συμπεριλαμβανομένων αγκάθια για το τρύπημα, κλαδιά, πέτρες και χαυλιόδοντες από ελέφαντα. Επίσης, ξυρίζουν το κεφάλι τους και βγάζουν τα δυο μπροστινά δόντια από το κάτω σαγόνι.


Οι γυναίκες του Αμαζόνιου


Οι γυναίκες του Αμαζόνιου χρησιμοποιούν ολόκληρο το κορμί τους σαν παλέτα ομορφιάς. Τρυπούν το κορμί τους και βάφουν το πρόσωπο τους με φυτά και αίμα ζώων.


Μέση Ανατολή


Στη Μέση Ανατολή, η ομορφιά έχει να κάνει με το τι δεν βλέπει κάποιος. Ολόκληρο το γυναικείο κορμί καλύπτεται με ένα μακρύ φόρεμα. Τα όμορφα βαμμένα μάτια, τα τατουάζ από χένα και τα στολίδια, δίνουν μια "πινελιά" σ' αυτό που θεωρείται όμορφο σε αυτές τις περιοχές.


Οι Μαορί της Νέας Ζηλανδίας


Οι Μαορί πιστεύουν πως οι γυναίκες είναι πολύ πιο όμορφες όταν τα χείλη και το σαγόνι τους έχουν τατουάζ. Μια γυναίκα με μπλε χείλη θεωρείται η πιο όμορφη και είναι η πιο ποθητή. Το "moko" όπως ονομάζουν το τατουάζ, το λαμβάνουν όσο πιο σύντομα γίνεται.


Μαυριτανία


Ενώ οι γυναίκες στη Δύση θέλουν να είναι αδύνατες, στην Μαυριτανία, οι αδύνατες είναι άσχημες και μόνο οι χοντρές είναι όμορφες! Όσο πιο βαριά είναι κάποια, τόσο πιο ποθητή είναι. Οι γονείς για να παχύνουν τις κόρες τους, τις αναγκάζουν να πίνουν -από την ηλικία των 5 μέχρι και τα 19 τους- μέχρι και πέντε γαλόνια λίπους καμήλας ή αγελαδινό γάλα καθημερινά.


Η φυλή Mursi στη Νότια Αιθιοπία


Οι γυναίκες φορούν στο κάτω χείλος τους ένα πήλινο πιάτο. Ανοίγουν τρύπα στο χείλος και σιγά-σιγά όλο και την μεγαλώνουν. Αυτό θεωρείται σύμβολο γυναικείας ομορφιάς, υπερηφάνειας και σεξουαλικής ωριμότητας.

Ξωτικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...