ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

0 Τα ρεκόρ των ζώων

Υπάρχουν μέλη του ζωικού βασιλείου τα οποία κατέχουν ρεκόρ. Ρεκόρ δύναμης, ταχύτητας, άλματος, αντοχής. 
Δείτε τη λίστα, όπως τη βρήκα στο national geographic.
Ο αφρικανικός ελέφαντας
Το μεγαλύτερο χερσαίο θηλαστικό, που ζει σήμερα στη γη, είναι ένα ζώο με ύψος που φτάνει τα 3,9 μέτρα και βάρος τους 7,5 τόνους. Η δύναμή του εκπληκτική. Το σώμα του αποτελείται από 100 χιλιάδες μύες περίπου και μπορεί να σηκώσει μέχρι και 270 κιλά.
Το σκαθάρι ρινόκερος
Μια ολόκληρη οικογένεια σκαθαριών με 300 είδη περίπου, τα οποία είναι γνωστά για τη δύναμή τους. Μπορεί να μην έχουν το τεράστιο μέγεθος του ελέφαντα, αλλά στη δύναμή αναλογικά με το μέγεθός τους τον ξεπερνούν. Ο αφρικανικός ελέφαντας μπορεί να σηκώσει το 25% του σώματός του. Το είδος Onthophagus taurus μπορεί να τραβήξει 1.141 φορές το βάρος του σώματός του. Αυτό ισοδυναμεί με έναν άνθρωπο που τραβάει δύο διώροφα λεωφορεία.
Το froghopper
Ένα μικροσκοπικό έντομο έχει το ρεκόρ του καλύτερου άλτη στον κόσμο. Τα ενήλικα πηδούν από φύλλο σε φύλλο. Κάποια από αυτά μπορούν να πηδήξουν μέχρι και 70 εκατοστά κάθετα. Οι επιδόσεις τους, αναλογικά με το σώμα τους είναι πιο εντυπωσιακές από αυτές των ψύλλων. Μπορούν να πηδήξουν 100 φορές το μήκος τους. Ένας άνθρωπος με αυτή την ικανότητα θα μπορούσε να καθαρίσει ένα ουρανοξύστη με ύψος 210 μέτρων. 
Η αντιλόπη ιμπάλα
Η αντιλόπη ιμπάλα είναι είδος της Αφρικής με ύψος 75-95 εκατοστά και βάρος 40-60 κιλά. Το ζώο αυτό όταν τρομάξει αρχίζει να τρέχει πηδώντας. Μπορεί να πηδήξει μέχρι και 10 μέτρα και το άλμα της φτάνει σε ύψος τα 3 μέτρα. Τα μακριά, λεπτά και μυώδη πόδια τους τους χαρίζουν αυτή την ικανότητα.
Το Bar-tailed Godwit
Το παρυδάτιο αυτό πτηνό έχει το ρεκόρ της μεγαλύτερης, χωρίς στάση, μετανάστευσης. Το 2007, κατά τη διάρκεια του μεταναστευτικού ταξιδιού ενός σμήνους, ένα θηλυκό διένυσε 11.680 χλμ. χωρίς καμία στάση για φαγητό. Η πτήση διήρκεσε εννέα ημέρες. Στο τέλος του ταξιδιού, το πτηνό είχε χάσει το 50% του βάρους του.
 Το Sooty Shearwater
Ένα θαλασσοπούλι που ανταγωνίζεται το Bar-tailed Godwit, όσον αφορά στη μετανάστευσή τους. Το ταξίδι αυτών των πουλιών είναι εντυπωσιακό. Διανύουν μεγάλες αποστάσεις, ακολουθώντας μια κυκλική διαδρομή. Μπορούν να ταξιδέψουν από τη Νέα Ζηλανδία, διανύοντας περισσότερα από 74 χιλιάδες χλμ. σε ένα χρόνο, για να φτάσουν στην Ιαπωνία, την Αλάσκα και την Καλιφόρνια, διανύοντας κατά μέσο όρο 500 χλμ την ημέρα.
Ο μεγάλος λευκός καρχαρίας
Το 2005, ένας μεγάλος λευκός καρχαρίας έκανε ρεκόρ μετανάστευσης, αφού έκανε το μεγαλύτερο ταξίδι που έχει καταγραφεί. Ο καρχαρίας Nicole, όπως ονομάστηκε ταξίδεψε από την Αφρική μέχρι τις ακτές της βορειοδυτικής Αυστραλίας και επέστρεψε πάλι πίσω, διανύοντας απόσταση 20 χιλιάδων χλμ. Το ταξίδι του διήρκεσε εννέα μήνες.
Το ψάρι saifish της οικογένειας Istiophorus έχει το ρεκόρ ταχύτητας ανάμεσα στα πλάσματα της θάλασσας. Η ταχύτητά του φτάνει τα 110 χλμ. την ώρα. Τα ψάρια αυτά είναι επίσης γνωστά για τα απίστευτα άλματα που κάνουν.
Ο γατόπαρδος
Ο γατόπαρδος ή τσίτα έχει το ρεκόρ ταχύτητας ανάμεσα στα μέλη του ζωικού βασιλείου στο έδαφος. Μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως 120 χλμ. την ώρα, ενώ έχει την ικανότητα να αναπτύσσει ταχύτητα πάνω από 100 χλμ. την ώρα μέσα σε τρία δευτερόλεπτα. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι μπορεί να στρίβει δίχως να μειώνει την ταχύτητά του, καθώς η ουρά του τον βοηθά να διατηρεί την ισορροπία του όταν τρέχει.
Ο πετρίτης
Ο πετρίτης θεωρείται το κατεξοχήν γεράκι και το πιο γρήγορο πλάσμα σε αυτόν τον πλανήτη. Όταν εφορμά ενάντια στη λεία του, αναπτύσσει ταχύτητες που ξεπερνούν τα 270 χιλιόμετρα την ώρα ενώ πιστεύεται ότι μπορεί να φτάσει και τα 400 χιλιόμετρα την ώρα.
Πληροφορίες από την wikipedia
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...