ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

0 Η παράξενη φυλή ΝΤΟΓΚΟΝ. Ποιά η σχέση της με τον Σείριο;!

Οι ΝΤΟΓΚΟΝ είναι μια φυλή περίπου 100,000 ατόμων που ζουν στη δυτική Αφρική. Σύμφωνα με τον Robert Temple και το βιβλίο του The Sirius Mystery (Το μυστήριο του Σειρίου) , οι Ντόγκον είχαν επαφή με κάποιους άσχημους, αμφίβιους * εξωγήινους, τους Νόμμος, κάποια 5000 χρόνια πριν. Οι εξωγήινοι ήρθαν εδώ για κάποιο άγνωστο λόγο, από ένα πλανήτη που περιφέρεται γύρω από το Σείριο,  8.6 έτη φωτός μακρυά από τη Γη. Οι υποτιθέμενοι επισκέπτες από το διάστημα, δεν φαίνεται να έκαναν τίποτα το ιδιαίτερο από το να δώσουν κάποιες άχρηστες αστρονομικές πληροφορίες στους γήινους.
Ένα από τα κυριότερα αποδεικτικά στοιχεία του Temple είναι η υποτιθέμενη γνώση της φυλής για το συνοδό άστρο του Σειρίου, τον Σείριο Β. Υποτίθεται ότι οι Ντόγκον ήξεραν πως ο Σείριος Β περιφέρεται γύρω από τον Σείριο και πως μια πλήρης περιστροφή του χρειάζεται 50 χρόνια. Ο Temple αναφέρει σαν στοιχείο απόδειξης και ενα διάγραμμα που είχαν κάνει οι Ντόγκον στην άμμο, για να εξηγήσουν τις πεποιθήσεις τους. Το διάγραμμα που αναφέρει όμως ο Temple δεν είναι ολόκληρο το διάγραμμα που είχαν δείξει οι Ντόγκον στους γάλλους ανθρωπολόγους Marcel Griaule και Germaine Dieterlen, οι οποίοι είναι και οι πρωταρχική πηγή του Temple. Ή ο Temple παρερμήνευσε τις δοξασίες των Ντόγκον, ή διαστρέβλωσε τους ισχυρισμούς των Griaule και Dieterlen ώστε να κολλάνε με τη φανταστική του ιστορία.



Ο Griaule και ο Dieterlen περιγράφουν μια τελετή αναγέννησης του κόσμου

που σχετίζεται με το λαμπρό αστέρι του Σειρίου (sigu tolo, "άστρο του Sigui"),

που ονομάζεται Sigui, και λαμβάνει χώρα κάθε 60 χρόνια. Σύμφωνα με τους

Griaule και Dieterlen οι Ντόγκον ονομάζουν το άστρο συνοδό po tolo "Digitaria

star" (Σείριος B), και περιγράφουν την πυκνότητα και τα χαρακτηριστικά

περιστροφής του. Ο Griaule δεν προσπάθησε να εξηγήσει το πως οι Ντόγκον

μπορούσαν να ξέρουν γι' αυτό το άστρο μιας και δεν είναι ορατό χωρίς

τηλεσκόπια, και δεν έκανε κανένα ισχυρισμό για την παλαιότητα αυτής της

πληροφορίας ή για κάποια σχέση της με την αρχαία Αίγυπτο. *



Ο Temple παραθέτει μια σειρά αστρονομικών δοξασιών που έχουν οι Ντόγκον, που φαίνονται να είναι ακριβείς. Έχουν μια παραδοσιακή πίστη στο ηλιοκεντρικό σύστημα και στις ελλειπτικές τροχιές αστρονομικών φαινομένων. Φαίνεται να ξέρουν και για τα δαχτυλίδια του Κρόνου αλλά και τους δορυφόρους του Δια, μεταξύ άλλων πραγμάτων (σ.τ.μτφ.: άσχετα αν ο Δίας έχει 16 δορυφόρους ενώ οι Ντόγκον λένε για 4. Αυτοί οι εξωγήινοι πρέπει να είναι και λίγο άσχετοι με αστρονομία). Που βρήκαν αυτή τη γνώση, ρωτάει, αν όχι από εξωγήινους; Δεν έχουν τηλεσκόπια ούτε άλλον επιστημονικό εξοπλισμό, οπότε πως πήραν αυτές τις πληροφορίες; Η απάντηση του Temple είναι ότι πήραν τις πληροφορίες αυτές από αμφίβιους εξωγήινους.



Οι αφροκεντριστές από την άλλη, ισχυρίζονται ότι οι Ντόγκον μπορούσαν να δουν τον Σείριο Β χωρίς τη χρήση τηλεσκοπίων, αλλά λόγω της ειδικής όρασης τους που οφείλεται στα επίπεδα μελατονίνης τους (Welsing, F. C. 1987. "Lecture 1st Melanin Conference, San Francisco, Σεπτέμβριος 16-17, 1987"). Φυσικά, δεν υπάρχουν στοιχεία για μια τέτοια ειδική όραση, ούτε επίσης για την εξίσου απίθανη ιδέα ότι οι Ντόγκον πήραν τις γνώσεις αυτές από μαύρους Αιγυπτίους που είχαν τηλεσκόπια.



Μια γήινη πηγή;



Ο Carl Sagan συμφωνεί με τον Temple πως οι Ντόγκον δεν μπορεί να πήραν αυτές τις πληροφορίες χωρίς να έρθουν σε επαφή με κάποιον τεχνολογικά ανεπτυγμένο πολιτισμο. Ο Sagan όμως λέει πως ο πολιτισμός αυτός ήταν γήινος και όχι εξωγήινος. Ίσως η πηγή να ήταν ο ίδιος ο Temple και οι τραβηγμένες υποθέσεις του από αυτά που έμαθε από τον Griaule, ο οποίος βάσισε την περιγραφή του σε μια συνέντευξη που είχε με ένα άτομο, τον Ambara, και έναν μεταφραστή.



Σύμφωνα με τον Sagan, η δυτική Αφρική είχε πολλούς επισκέπτες από τεχνολογικούς πολιτισμούς που βρίσκονται στη Γη. Οι Ντόγκον έχουν παραδοσιακά ένα ενδιαφέρον για τον ουρανό και τα αστρονομικά φαινόμενα. Αν κάποιος ευρωπαίος είχε επισκεφτεί τους Ντόγκον το 1920-1930, η συζήτηση πολύ πιθανό να γύρναγε σε αστρονομικά θέματα, συμπεριλαμβανομένου και του Σειρίου, του λαμπρότερου αστεριού στον ουρανό και κεντρική φιγούρα στη μυθολογία των Ντόγκον. Επίσης, το 1920 υπήρχε μεγάλη κινητικότητα στον επιστημονικό τύπο για τον Σείριο, οπότε και μέχρι να πάει ο Griaule οι Ντόγκον μπορεί να είχαν μια ιδέα από τα τεχνολογικά θέματα του 20ου αιώνα που να τους την είχαν μεταφέρει επισκέπτες από άλλα μέρη της Γης, και να την μετέδωσαν μέσα από συζητήσεις.

Οι Ντογκόν όμως αναφέρονται και στην ύπαρξη ενός τρίτου άστρου επίσης στο Σείριο το οποίο ονομάζουν Έμε Για «Θηλυκό Ζαχαρόχορτο». Ακόμα δίνουν στοιχεία για τον μοναδικό δορυφόρο που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από το αστέρι. Η Αστρονομία δεν έχει ερευνήσει ακόμα την ύπαρξη και αυτού του τρίτου αυτόφωτου ουράνιου σώματος.



Επιπλέον αίσθηση έχουν προκαλέσει στο Μαλί οι ικανότητες των Χογκόν (ιερείς των Ντογκόν). Δρώντας ως θεραπευτές, έχουν δώσει ίαση κυρίως σε πολλές δύσκολες διανοητικές ασθένειες. Οι Χογκόν θεραπεύουν αναμεταδίδοντας στον ασθενή την απίστευτη εσωτερική τους ενέργεια και δύναμη με τη χρήση της Αστρονομικής τους γνώσης. Πιστεύουν ότι σε κάθε άνθρωπο αντιστοιχεί και ένα συγγενικό άστρο που πάντα τον ακολουθεί. Αν σε ένα δεδομένο χρόνο είναι δυνατή η γνώση για τη συγκεκριμένη θέση του αστεριού, τότε η κάθε ασθένεια μπορεί να θεραπευτεί.



Οι αστρονομικές γνώσεις των Ντογκόν εκπλήσσουν ακόμα και τον ικανότερο εξειδικευμένο επιστήμονα. Πέρα από το Σείριο, είναι άριστοι γνώστες του ηλιακού συστήματος. Γνωρίζουν ότι ο Κρόνος διαθέτει δακτυλίους και ότι ο Δίας έχει τέσσερις σελήνες. Είναι επίσης γνώστες της τροχιάς των πλανητών γύρω από τον Ήλιο. Μάλιστα στην καθημερινή τους ζωή, καθοδηγούνται από τέσσερα ημερολόγια για τον Ήλιο, τη Σελήνη, το Σείριο και την Αφροδίτη.



Από πού όμως άντλησαν όλες αυτές τις γνώσεις είναι απορίας άξιο. Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι οι πληροφορίες τους προέρχονται από τους Νόμμος (περίεργα αμφίβια όντα που έφτασαν στην γη από τον Σείριο). Μιλώντας με λεπτομέρειες περιγράφουν και το παράξενο μέσο που τους μετέφερε στα νοτιοανατολικά της περιοχής τους. Κατόπιν ένα ον με τέσσερα πόδια τράβηξε το σκάφος προς μια κοιλότητα που τη γέμισε με νερό μετατρέποντας την σε λίμνη.



Η παρουσία τους στη γη σύμφωνα με τους Ντογκόν είχε να κάνει με τη σωτηρία του κόσμου. Τα αμφίβια αυτά όντα έμοιαζαν περισσότερο με ψάρια παρά με ανθρώπους. Οι Ντογκόν παρουσιάζουν τους Νόμμος ως λυτρωτές και πνευματικούς φύλακες. Θεωρούν ότι ο αρχηγός τους σταυρώθηκε και αναστήθηκε. Στο μέλλον πιστεύουν ότι θα τους επισκεφθεί και πάλι με ανθρώπινη μορφή. Στη συνέχεια θα ξαναπάρει την αρχική όψη του αμφίβιου και θα κυβερνήσει τον πλανήτη από τα νερά

Οι περιγραφές αυτές σχετίζονται με άλλες που υπάρχουν στις αρχαίες γραφές της Βαβυλώνας. Εκεί δεν ονομάζονται Νομμος αλλά «Οάννες». Πρόκειται για αμφίβια όντα που ήρθαν στον πλανήτη για να σώσουν τον κόσμο. Το περίεργο ωοειδές μέσο μεταφοράς τους προσθαλασσώθηκε στην Ερυθρά θάλασσα. Οι Οάννες ήταν μισοί άνθρωποι και μισοί ψάρια και οι Βαβυλώνιοι τους θεωρούσαν ημίθεους. Από αυτούς αποκόμισαν τις μετέπειτα πλούσιες αστρονομικές τους γνώσεις.



Μπορούν άραγε οι Νόμμος να συσχετιστούν με τους Οάννες; Η απάντηση έρχεται από τους ίδιους τους Ντογκόν που υποστηρίζουν ότι η περιοχή στην οποία ζούν δεν αποτελεί την κοιτίδα τους. Οι ίδιοι πιστεύουν ότι κατάγονται από τους Βέρβερους φυλή που δεν είχε συγκεκριμένη πατρογονική εστία. Οι τακτικές νομαδικές μετακινήσεις τους κατά το παρελθόν, τους μετατόπισαν από τη Λιβύη που δρούσαν τον 1ο πχ αιώνα προς τα νότια. Εκεί έγιναν ένα με τους ιθαγενείς και εδραιώθηκαν γύρω στο 1000μχ.



Αν οι Ντογκόν έφτασαν στο Μαλί από τη Λιβύη, περιοχή πλησιέστερη στην Ερυθρά θάλλασα και στη Μεσοποταμία τότε μπορούμε να συμπεράνουμε ότι Οάννες και Νόμμος είναι το ίδιο και το αυτό. Παρότι όμως ο γεωγραφικός συσχετισμός μπορεί να γίνει εφικτός, εξακολουθεί να μας απασχολεί το ερώτημα πως οι Αιγύπτιοι που κατοικούσαν ανάμεσα στις δύο περιοχές δεν γνώριζαν κάτι σχετικό.

Το μυστήριο υφίσταται και η λάμψη του Σείριου εξακολουθεί να εκπέμπει περίεργα σήματα. Είναι η περιοχή του αστεριού χώρος προέλευσης εξωγήινων όντων; Άραγε από εκεί ήρθαν στη γη οι προπάτορες του ανθρώπινου γένους; Δε μένει παρά να στρέψουμε το βλέμμα μας στο νυχτερινό ουρανό για να παρατηρήσουμε την έντονη και γεμάτη μυστήριο λάμψη του. Μια λάμψη που υπερκαλύπτει τον μικρό αμυδρό αλλά μεστό από ερωτηματικά σύντροφό του.

πηγή: http://ellinis.blogspot.com














































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...