ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

0 Βρέθηκε ακόμη ένα χρυσό στεφάνι στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Χρυσό στεφάνι βρέθηκε σήμερα στο εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το στεφάνι βρέθηκε σε μεγάλο κιβωτιόσχημο τάφο, ο οποίος ανήκει στο δυτικό νεκροταφείο της πόλης.

Το δυτικό νεκροταφείο ξεκινά από το Βαρδάρη, έξω από τα τείχη, που βρίσκονταν στην οδό Λαγκαδά και εκτείνεται ως το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης, όπου είχε βρεθεί ένα μεγάλο μέρος του, με πολλούς τάφους, στη διάρκεια κατασκευής του σταθμού του Μετρό. Πρόκειται για το 9ο χρυσό στεφάνι που έρχεται στο φως από την έναρξη του ανασκαφικού έργου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της κατασκευής του Μετρό.

Μετά την αποκάλυψη και απομάκρυνση του ευρήματος θα συνεχιστεί η ανασκαφή στον τάφο για τον εντοπισμό και άλλων τυχόν ευρημάτων. Το στεφάνι θα μεταφερθεί στα εργαστήρια της ΙΣΤ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, όπου θα καθαριστεί, θα συντηρηθεί και θα μελετηθεί.

*Το χρυσό στεφάνι που ήρθε σήμερα στο φως είναι το ένατο το οποίο βρέθηκε μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια των μακρόχρονων ανασκαφών που γίνονται στο πλαίσιο κατασκευής του μετρό της Θεσσαλονίκης. Τα προηγούμενα οκτώ χρυσά στεφάνια, βρέθηκαν σε έναν τάφο στο εργοτάξιο του μετρό στο Πανεπιστήμιο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...