ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

0 Νέα μείωση 7% στις τιμές φαρμάκων από Φεβρουάριο


Ακόμα μια μείωση στις τιμές των φαρμάκων έρχεται από τις 10 Φεβρουαρίου. Αυτή τη φορά υπολογίζεται να φτάσει το 7% μεσοσταθμικά, κάνοντας το υπουργείο Υγείας να προσβλέπει σε εξοικονόμηση άλλων 100 εκ. ευρώ.

Για να επιτευχθεί αυτή η μείωση τιμών, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, υπέγραψε νέα αγορανομική διάταξη με την οποία μειώνονται οι τιμές των φαρμάκων πάνω από 10 ευρώ κατά 10% και των φαρμάκων από 5-10 ευρώ, μείωση 5%.

Το νέο δελτίο τιμών που ετοιμάζεται για τις μειώσεις αυτές, και θα ισχύσει από τις 10 Φεβρουαρίου, υπολογίζει τις τιμές των φαρμάκων βάσει του μέσου όρου των τριών φθηνότερων τιμών της Ευρώπης, βάσει των τιμών που υπήρχαν στο EURIPID στις 2 Ιανουαρίου 2013.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Σαλμάς, από τους 9 όρους που θέτει η τρόικα ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, ο μοναδικός που αφορά το υπουργείο Υγείας, είναι η μείωση των τιμών των φαρμάκων, η οποία επιτυγχάνεται με το συγκεκριμένο δελτίο που θα ισχύσει στις αρχές Φεβρουαρίου.

Πρόσθεσε, ότι παρά τη μείωση των τιμών, δεν θα υπάρχουν ελλείψεις σε φάρμακα.

Το δελτίο αυτό, αναμένεται επίσης να συμπεριλάβει και τις διορθώσεις τιμών από λάθη που είχαν γίνει στο προηγούμενο δελτίο τιμών. Το γεγονός αυτό θα φέρει αυξήσεις σε τιμές φαρμάκων για τα οποία είχαν υποβληθεί ενστάσεις διόρθωσης. Όμως απ΄ ότι όλα δείχνουν, οι φαρμακευτικές θα οδηγηθούν σε υποβολή νέων τιμών, αφού για τον υπολογισμό του νέου δελτίου λαμβάνονται υπόψιν οι τιμές στην Ευρώπη στις 2 Ιανουαρίου, τη στιγμή που οι ενστάσεις είχαν υποβληθεί εντός του 2012. Αρμόδιος για τις διορθώσεις αυτές είναι ο ΕΟΦ, ο οποίος θα προτείνει στο υπουργείο Υγείας τις νέες τιμές βάσει των ενστάσεων και το υπουργείο θα αποφασίσει.

Σύμφωνα με τον κ. Σαλμά, τον Μάρτιο θα υπάρξει και ακόμη ένα δελτίο τιμών το οποίο θα περιλαμβάνει 1.200 νέα γενόσημα, καθώς και κάποια από τα 200 καινοτόμα που έχουν ζητήσει να λάβουν τιμή προκειμένου να κυκλοφορήσουν στην αγορά.

http://atithaso.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...