ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

3 Τα οφέλη από το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

Τα οφέλη από το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές
Το υπουργείο Ανάπτυξης, στις επικρίσεις που δέχεται για τα περί λειτουργίας των επιχειρήσεων επτά μέρες την εβδομάδα αντιτείνει την καθιέρωση της Δευτέρας ως ρεπό, ενώ σε ό,τι αφορά τα επιχειρήματα για τις συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, η απάντηση δίνεται στο ότι δεν αλλάζει σε τίποτα το εργασιακό καθεστώς σε σχέση με σήμερα.

Τα βασικά επιχειρήματα του υπουργείου Ανάπτυξης είναι:
1. Εναρμονίζεται η χώρα μας με τα όσα ισχύουν στην υπόλοιπη Ευρώπη
Η Ελλάδα έχει τους περισσότερους περιορισμούς στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων. Στην Ιταλία της κρίσης δεν υπάρχει κανένας περιορισμός τις Κυριακές. Το ίδιο και στη Σουηδία, τη Κροατία, τη Τσεχία, την Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, τη Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία τη Σλοβακία και τη Φιλανδία. Στη Μεγάλη Βρετανία και την Ουαλία τα μικρά μαγαζιά λειτουργούν ελεύθερα με τα μεγαλύτερα των 280 τ.μ. να είναι ανοικτά για έξι συνεχόμενες ώρες. Στην Πορτογαλία και την Ισπανία ο δήμαρχος αποφασίζει, ενώ στην Ισπανία μπορούν σε όλη την επικράτεια να λειτουργούν οκτώ Κυριακές το χρόνο. Στην Ολλανδία τα καταστήματα μένουν ανοικτά δώδεκα Κυριακές, στη Δανία 30 Κυριακές, στο Λουξεμβούργο όλες τις Κυριακές μέχρι τις 13:00.


2. Ενισχύεται το τουριστικό μας προϊόν
Στη χώρα μας το 20% περίπου του ΑΕΠ παράγεται από τον Τουρισμό. Οι τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα, παραμένουν «τουρίστες» και τις Κυριακές. Με το άνοιγμα των καταστημάτων τους δίνεται η δυνατότητα να κυκλοφορήσουν και να ψωνίσουν περισσότερες μέρες και ώρες.

3.Ενισχύεται η απασχόληση και δημιουργείται το πλαίσιο για νέες θέσεις εργασίας
Η διεθνής και η εγχώρια εμπειρία αποδεικνύουν ότι η απελευθέρωση του ωραρίου έχει θετικές επιπτώσεις στο λιανικό εμπόριο. Η προηγούμενη απελευθέρωση που έγινε στη χώρα μας με τον Ν 3377/2005 και αφορούσε την επέκταση του ωραρίου μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, είχε ευεργετικές επιδράσεις στον κύκλο εργασιών (τζίρο) του λιανικού εμπορίου. Ο Γενικός Δείκτης Λιανικού Εμπορίου (εξαιρουμένων των καυσίμων-λιπαντι­κών) του δωδεκαμήνου που ακολούθησε την απελευθέρωση (Αυγ. 2005 - Αυγ. 2006) αυξήθηκε κατά 13,45%, ενώ κατά το προηγούμενο δωδεκάμηνο (Αυγ. 2004 - Αυγ. 2005), που (σημειωτέον) ήταν και χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων, είχε αυξηθεί κατά 7,22%.

Άρα υπήρξε περαιτέρω άνοδος των πωλήσεων. Όσον αφορά ξένες μελέτες το κύριο συμπέρασμά τους είναι ότι η απελευθέρωση της λειτουργίας των μικρών καταστημάτων έχει ευεργετικές συνέπειες στην απασχόληση, την ευημερία των καταναλωτών, τις τιμές και την ανάπτυξη. Αρνητικά αποτελέσματα για το μερίδιο των μικρών καταστημάτων παρουσιάζονται μόνο στις μελέτες που εξετάζεται το σενάριο της απελευθερώσεων τόσο των μικρών όσο και των μεγάλων καταστημάτων: Περίπτωση που εκφεύγει της κυβερνητικής προτάσεως.

4. Ζωντανεύουν τα κέντρα των πόλεων
Δίνεται η δυνατότητα τα κέντρα των πόλεων να αποκτήσουν χρώμα και κίνηση και τις Κυριακές. Στο σημείο αυτό, τα στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης λένε: «Φανταστείτε τα μαγαζιά στο Μοναστηράκι κλειστά τις Κυριακές...»

5. Ενισχύονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Οι μικρές επιχειρήσεις αποκτούν πλεονέκτημα ώστε να δουλέψουν μία μέρα την εβδομάδα χωρίς τον ανταγωνισμό των πολυκαταστημάτων και των mall έτσι ώστε να εκμεταλλευτούν τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα: Ευελιξία, γνώση των ιδιαιτεροτήτων των τοπικών αγορών, κ.λπ.
ΠΗΓΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ

http://www.newsbomb.gr/prionokordela/

3 σχόλια:

  1. Η Κυριακή είναι μέρα αφιερωμένη στο Θεό.
    Είναι η μέρα που ως Χριστιανοί , πρέπει να πάμε στην εκκλησία στη Θεία Λειτουργία.
    Αυτό ΔΕΝ είναι άλλο από ένα πλήγμα κατά της Ορθοδοξίας (μαζί με όλα τα άλλα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και η Θεία λειτουργια κρατάει όλη την ημέρα...

      Τεσπα...ατυχές το σχόλιό σου...σίγουρα υπάρχουν και αρνητικά με αυτό το μέτρο αλλα δεν ειναι δικιολογία η θεια λειτουργία...σόρρυ κιολας

      Διαγραφή
  2. Συμφωνω με τον προλαλησαντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...