ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

1 Νέα έρευνα για τη "σκοτεινή" ενέργεια του σύμπαντος

Οι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι κατάφεραν για πρώτη φορά να υπολογίσουν τον ρυθμό διαστολής του σύμπαντος μέχρι 11 δισεκατομμύρια χρόνια στο παρελθόν, δηλαδή όταν το σύμπαν είχε ηλικία περίπου τριών δισεκατομμυρίων ετών μετά την αρχική «Μεγάλη Έκρηξη» και ότι η «σκοτεινή» ενέργεια, η μυστηριώδης δύναμη που ευθύνεται για την επέκταση του σύμπαντος, έχει δυναμική μάλλον παρά στατική φύση.

Οι υπολογισμοί αυτοί έγιναν με τη μέτρηση της κατανομής των μεσογαλαξιακών νεφών αερίου υδρογόνου στις μακρινές περιοχές του σύμπαντος. Τα νέφη αυτά είναι δυνατό να παρατηρηθούν, επειδή δημιουργούν «σκιές», καθώς απορροφούν φως από μακρινά κβάζαρ που βρίσκονται στο κέντρο των γαλαξιών, εκπέμπουν ισχυρή ενέργεια και πιστεύεται ότι τροφοδοτούνται από μαύρες τρύπες.



Οι 63 ερευνητές από εννέα χώρες υποστηρίζουν ότι κατά τα τελευταία πέντε δισεκατομμύρια χρόνια το σύμπαν επεκτείνεται με ολοένα επιταχυνόμενο ρυθμό, όμως όταν ήταν αρκετά πιο νέο, ο ρυθμός επέκτασής του ήταν πολύ πιο αργός λόγω επίδρασης της βαρύτητας. Αλλά πριν από επτά δισεκατομμύρια χρόνια κάτι συνέβη, η σκοτεινή ενέργεια «ανέβασε ταχύτητα» και έκτοτε, σταδιακά, το σύμπαν επιτάχυνε τη διαστολή του.

Οι μετρήσεις αυτές -από τις οποίες προέκυψε ένα είδος διαχρονικού «χάρτη»- είναι οι πρώτες που έχουν γίνει για τον ρυθμό επέκτασης του σύμπαντος κατά το πρώτο ήμισυ της ιστορίας του. «Αν θεωρήσουμε το σύμπαν σαν ένα τρενάκι του λούνα-παρκ, τότε σήμερα βρισκόμαστε σε φάση γρήγορης βουτιάς, αυξάνοντας διαρκώς ταχύτητα καθώς πέφτουμε.
Οι νέες μετρήσεις μάς δείχνουν ότι το πιο πρώιμο σύμπαν, όταν ακόμα επιβραδυνόταν από τη βαρύτητα, ήταν σαν να σκαρφαλώνει στην ανηφόρα. Όμως, πριν από επτά δισεκατομμύρια χρόνια, το τρενάκι πέρασε την κορυφή και τώρα κατεβαίνει με ταχύτητα», δήλωσε ένας επιστήμονας.

ΠΗΓΗ

 http://www.apocalypsejohn.com

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...