ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

0 Απέχουμε Ένα Χρόνο Από τις Παγκόσμιες Διαδηλώσεις



Ποια είναι η πρώτη αιτία που διαδηλώνει και διαμαρτύρεται ο άνθρωπος; Τα εύλογα, δικαιολογημένα κίνητρα των καταπατημένων ανθρώπων να αντεπιτεθούν είναι πολλά – φτώχεια, καταπίεση, στέρηση των εκλογικών δικαιωμάτων, κλπ – αλλά το μεγαλύτερο είναι πιο πρωτόγονο από τα παραπάνω. Είναι Η ΠΕΙΝΑ απλά και ξάστερα.

Εάν υπάρχει ένας μοναδικός τρόπος που πυροδοτεί έντονα την κοινωνική αναταραχή, είναι το ότι δεν βρίσκεται τροφή ή το ότι είναι πολύ ακριβή και επομένως δυσεύρετη. Αυτό αναφέρει μια ομάδα θεωρητικών των Πολύπλοκων Συστημάτων στο Cambridge, και έχει μεγάλη δόση αλήθειας....
Άρθρο του Brian Merchant δημοσιευμένο στο http://motherboard.vice.com την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012 με σημειώσεις του Ίωνα Μάγγου.
Σε μία εργασία (http://arxiv.org/pdf/1108.2455v1.pdf) , ερευνητές στο Ινστιτούτο Πολύπλοκων Συστημάτων απεκάλυψαν ένα μοντέλο που εξηγεί ακριβώς την αναταραχή που διέτρεξε τον κόσμο από το 2008 έως το 2011και το γιατί έγινε σε αυτό το χρονικό διάστημα. Το καθοριστικό στοιχείο ήταν οι αυξανόμενες τιμές των τροφίμων. Το μοντέλο τους καθόρισε ένα ακριβές κατώφλι για τις παγκόσμιες τιμές τροφίμων που εάν παραβιαστεί, θα οδηγούσε σε παγκόσμια αναταραχή.
Το MIT Technology Review εξηγεί το πώς δουλεύει αυτό το μοντέλο: «Οι αποδείξεις έρχονται από δύο πηγές. Η πρώτη είναι στοιχεία που συγκεντρωθήκανε από τον ΟΗΕ τα οποία δείχνουν σε διάγραμμα την τιμή των τροφίμων συναρτήσει του χρόνου, η αποκαλούμενη food price index του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ. Η δεύτερη είναι οι ημερομηνίες των διαδηλώσεων ανά τον κόσμο, ασχέτως αιτίας.
Πολύ απλό. Οι μαύρες τελείες είναι οι τιμές των τροφίμων, οι κόκκινες είναι οι διαδηλώσεις. Με άλλα λόγια όποτε ο food price index του ΟΗΕ, ο οποίος μετράει την μηνιαία αλλαγή στην τιμή ενός καλαθιού με τρόφιμα ανεβαίνει πάνω από το 210, οι συνθήκες ωριμάζουν για κοινωνική αναταραχή παγκόσμια.
Το CSI (Ινστιτούτο Πολύπλοκων Συστημάτων) ισχυρίζεται  ότι κάθε υπέρβαση του ορίου των 210 οδηγεί σε διαδηλώσεις, προφανώς, η πιθανότητα ότι θα ξεσπάσουν διαδηλώσεις γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Για δισεκατομμύρια ανθρώπων ανά τον κόσμο, η τροφή αποτελεί το 80% των εξόδων ρουτίνας (για τους ανθρώπους των πλουσίων κρατών, είναι περίπου 15%). Όταν οι τιμές ανεβαίνουν οι άνθρωποι δεν μπορούν να πληρώσουν για οτιδήποτε άλλο παρά μόνο για την τροφή τους. Όταν δεν μπορείς να φας και ακόμα χειρότερα η οικογένεια σου δεν μπορεί να φάει, τότε πολεμάς.
Πόσο ακριβές είναι αυτό το μοντέλο; Μια περίπτωση που οι υπογραμμίζουν οι ερευνητές δίνει μια ιδέα. Στις 13 Δεκεμβρίου 2010 υπέβαλαν μια αναφορά στην κυβέρνηση αναλύοντας τις επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσεως, και άμεσα αναγνωρίζοντας τον κίνδυνο κοινωνικής αναταραχής και πολιτικής αστάθειας λόγω των τιμών των τροφίμων. Τέσσερις μέρες αργότερα ο Mohamed Bouazizi αυτοπυρπολήθηκε για να διαμαρτυρηθεί για τις τιμές των τροφίμων στην Τυνησία. Όλοι γνωρίζουμε τι συνέβη μετά.
Εδώ να επισημάνουμε ότι οι τιμές των τροφίμων και η έλλειψη τους γίνεται πάντοτε τεχνητά από τους Παγκοσμιοποιητές ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΩΣ ΟΠΛΟ. Έχουν μάλιστα πετύχει πάντοτε, είτε στην Αρχαία Αίγυπτο, είτε στην Οκτωβριανή «επανάσταση»! Μήπως οι τιμές των τροφίμων πείραξαν την Δύση για να επιτεθεί στην Λιβύη και να καταστρέψει έναν ευημερές κράτος; Δείτε τι γίνεται στην Συρία, ξένοι μισθοφόροι σκοτώνουν τον λαό της και δεν διαμαρτύρεται κανείς !  Στην σημερινή εποχή μάλιστα με τον μαζικό νοητικό έλεγχο είναι απίστευτα πιο εύκολη η χρήσις των ανθρώπων ως όπλων.
Σήμερα, η food price index κυμαίνεται γύρω στο 213, όπου έχει παραμείνει για μήνες, μια γραμμή πέρα από το αναγνωρισμένο όριο. Η χαμηλή παραγωγή του καλαμποκιού φέτος στις ΗΠΑ, βοήθησεώστε να κρατηθούν οι τιμές ψηλά.
«Οι πρόσφατες ξηρασίες στις μεσο-δυτικές ΗΠΑ απειλούν να προκαλέσουν παγκόσμια καταστροφή», είπε πρόσφατα ο Yaneer Bar-Yam, ένας από τους συγγραφείς της αναφοράς στο Al Jazeera.
«Όταν οι άνθρωποι δεν μπορούν να θρέψουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειες τους, εμφανίζεται εκτεταμένη κοινωνική αναταραχή. Βρισκόμαστε στο χείλος μιας ακόμη κρίσεως, την Τρίτη σε πέντε χρόνια, και μάλλον θα είναι η χειρότερη έως τώρα, προκαλώντας  νέες διαδηλώσεις για τα τρόφιμα και στο ίδιο επίπεδο με την «Αραβική Άνοιξη».
Αν και το κόστος της τροφής δεν έχει ανέβει στο καταστροφικό επίπεδο της περασμένης χρονιάς. Γύρω στο χρονική στιγμή που έγιναν οι διαδηλώσεις – επαναστάσεις, είδαμε τον δείκτη να ανυψώνεται στο 220 και ακόμη να πιέζει στο 240. Αυτόν τον χρόνο λίγο πολύ κυμάνθηκε στην περιοχή του 210-216 ακριβώς στο επίπεδο του κινδύνου.
Αλλά οι ειδικοί του CSI αναμένουν μια επικίνδυνη κατάσταση. Ακόμη και πριν ο άσχημος καιρός εκτοξεύσει τις τιμές αυτόν τον χρόνο, προέβλεψαν στην αναφορά τους ότι η επόμενη μεγάλη παραβίαση θα γίνει τον Αύγουστο του 2013, και ο κίνδυνος περισσότερων παγκόσμιων διαδηλώσεων θα ακολουθήσει. Έτσι αν αυτή η τάση κρατήσει, αυτοί οι αναλυτές των περίπλοκων συστημάτων λένε ότι απέχουμε λιγότερο από ένα χρόνο και μετράμε αντίστροφα πριν από την πύρινη σφαίρα της παγκόσμιας αναταραχής.
Αλλά στην πραγματικότητα τέτοιες προβλέψεις δεν είναι δυνατόν πλέον να γίνουν. Σε ένα κόσμο με καιρικό χάος και «τεχνητό έλεγχο του καιρού» όλα είναι απρόβλεπτα. Όπως με τις ΗΠΑ που καταστράφηκε  το 60% της παραγωγής, μέχρι που η ζέστη σκότωσε τις αγελάδες. Δύο χρόνια πριν κύματα θερμότητας κατέστρεψαν την παραγωγή σιταριού της Ρωσίας δίνοντας ένα δυνατό κτύπημα στις παγκόσμιες αγορές τροφίμων.
Θα χειροτερεύσει ακόμη πολύ. Λόγω της κλιματικής αλλαγής, καταστροφές σαν αυτή, «η μέση τιμή των Δημητριακών όπως το καλαμπόκι θα διπλασιαστεί τα επόμενα 20 χρόνια εν σχέση με τις τιμές του 2010,» αποκαλύπτει μια νέα αναφορά από το Oxfam. Αυτή η αναφορά δείχνει το πώς οι φτωχοί θα είναι ακόμη πιο ευάλωτοι στις τιμές που αναβαίνουν σοκαριστικά λόγω της «τεχνητής κλιματικής αλλαγής».
«Έτσι και αλλιώς, έχουμε ήδη παίξει τα ζάρια με το κλίμα» λέγει ο James Hansen της NASA, και οι πιθανότητες για μεγαλύτερες καταστροφές είναι ακόμη μεγαλύτερες. Όσο η «κλιματική αλλαγή» Το ψέκασμα της αρκούδας δηλαδή και η θέση του ηλιακού μας συστήματος, μέχρι τις 21/12/2012 οπότε από εκεί και μετά θα αντιστραφεί η πορεία της «κλιματικής αλλαγής».  
Η πείνα έρχεται, μαζί οι διαδηλώσεις και ποιος ξέρει τι άλλο !!!
Γίνε ολιγαρκής και αυτάρκης, όπου κι όσο μπορείς ! Διατροφή ! Διάλεξε Προσεκτικά τι Βάζεις στο Σώμα σου όπως επίσης και  Των φρονίμων τα παιδιά ΠΡΙΝ πεινάσουν… ΞΕΡΟΥΝ άρχισε να ενημερώνεσαι  Ανακύκλωση και Κομποστοποίηση αλλά η γνώση σε βγάζει από την μάζα, μόνο αν την χρησιμοποιείς !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...