ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

0 Αναγκάστε τους…

Ο κίνδυνος να ξεσπάσει κοινωνική εξέγερση στην Ελλάδα, γεγονός που αναμφισβήτητα θα μεταφερθεί και στις υπόλοιπες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, πρέπει να αποτελέσει τον «πρόλογο» των συζητήσεων με την Άνγκελα Μέρκελ. Βέβαια Αθήνα και Βερολίνο θα μπορούσαν να είχαν αποφύγει αυτή την συνάντηση, αλλά, όπως έχουμε τονίσει, κάποιοι προωθούν την αναμπουμπούλα, προκειμένου να προχωρήσουν τα παγκόσμια σχέδια.

Το μόνο σίγουρό είναι να καταλάβει το Βερολίνο, ότι σε περίπτωση οικονομικής εξαθλίωσης της χώρας μας θα δημιουργηθεί αντί-γερμανικό μένος σ’ ολόκληρο τον κόσμο...


Για να μην κουράσουμε, θα θέλαμε να αναφέρουμε επιγραμματικά τα εξής:
Τα θετικά λόγια είτε από την Γερμανία είτε από το Eurogroup γίνονται για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους. Άλλωστε η κολακεία είναι παλιά τακτική των «συμφεροντολόγων». Στην πολιτική υπάρχουν μόνο συμφέροντα και οι Γερμανοί παραδοσιακά δεν υπήρξαν ποτέ σύμμαχοί μας. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως πρέπει να τους αποκλείσουμε από έναν πολυδιάστατο σχεδιασμό της εξωτερικής μας πολιτικής. Αρκεί να έχουν γνώση και επίγνωση της κατάστασης οι δεκάδες σύμβουλοι των υπουργών ότι η μονόπλευρη προσκόλληση σε σφαίρες επιρροών-συμφερόντων αποφέρει μηδενικά αποτελέσματα για τους Έλληνες.

Η Ευρώπη, σαν γεωπολιτική οντότητα, θα κρατηθεί όρθια στην μπόρα που είναι προ των πυλών, μόνο με την ενεργοποίηση του στρατηγικού της πυλώνα, δηλαδή της Ελλάδας. Στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, που κινδυνεύει με ανάφλεξη και επηρεάζει άμεσα Μέση και Άπω Ανατολή, η γεωστρατηγική θέση Ελλάδας καθώς και Κύπρου είναι μεγίστης σημασίας για την ασφάλεια της Ευρώπης αλλά και του Ισραήλ. Ας μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα αποτελούσε ανέκαθεν το οχυρό της Ευρώπης έναντι των εισβολέων από την Ανατολή. Πέραν τούτου η χώρα μας διαθέτει τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο του κόσμου, έχει ακόμα και σήμερα άξιες ένοπλες δυνάμεις και διαθέτει τεράστιο πολιτιστικό βάθος.

Εφόσον υπερτονιστούν στην Καγκελάριο με διεκδικητική χροιά τα προαναφερθέντα, τόσο η Γερμανία όσο και η υπόλοιπη Ευρώπη θα αναγκαστούν να αντιμετωπίσουν την χώρα μας ως δύναμη σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Έτσι θα υποβαθμιστεί η κύρια γεωπολιτική μας αντίπαλος στην περιοχή, η Τουρκία, που αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή πάμπολλα προβλήματα σε διάφορους τομείς, κάτι που έχει βάλει την Δύση σε σκέψεις.

Τέλος για όσους αμφισβητούν την επίτευξη των προλεχθέντων, λόγω… οικονομικής κρίσης, να τους υπενθυμίσουμε ότι η γεωπολιτική αξία της Ελλάδας είναι μεγίστη, αρκεί να την συμπεριλάβουν οι πολιτικοί μας στα διαπραγματευτικά τους ατού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...