ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο, 18 Αυγούστου 2012

0 Πατώνουν τα πανεπιστήμιά μας διεθνώς και οι καταστροφείς τους, καταστρέφουν και τη Δημοκρατία

Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης

Πρόκειται ασφαλώς για συνωμοσία των ξένων, που δεν εκτιμούν τις επιδόσεις των ελληνικών Α.Ε.Ι. στην πληρωμή δώρων και ταξιδιών αναψυχής από τα "κονδύλια έρευνας" και στην κατασκευή μολότωφ.

Μακριά από την πρώτη εκατοντάδα με τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, όπως αξιολογούνται στη λεγόμενη λίστα της Σαγκάης, παραμένουν τα ελληνικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα...Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για ακόμη μία χρονιά συμπεριλαμβάνονται στη λίστα της Σαγκάης που δημοσιεύτηκε χθες, ωστόσο κατατάσσονται στις θέσεις 301- 400. Μάλιστα, το Καποδιστριακό φέτος τα πήγε χειρότερα: στη λίστα του 2011 ήταν στις θέσεις 201-300.


Δείτε την κατάταξη: http://www.shanghairanking.com/
Δείτε την αξιολόγηση του Α.Π.Θ. εδώ

Το ερώτημα είναι για πόσο καιρό ακόμη θα πληρώνει ο ελληνικός λαός, τη διασκέδαση μια κάστας ανθρώπων που έχουν βολευτεί στο σύστημα των Α.Ε.Ι., κατασπαταλούν τα κονδύλια έρευνας κλέβοντάς τα και συντηρούν για άμυνα, ένα στρατό κάφρων με κουκούλες και μολότωφ. Όλα αυτά, με τα λεφτά που κόβουν από μιθωτούς και συνταξιούχους.

Για να διαιωνίζεται το αντιπαραγωγικό βόλεμα, μιας στρατιάς κηφήνων, που ασχολείται μόνο με "αντίσταση", "απαλλοτριώσεις" και φασιστική βία, που κατέκλυσε τα ελληνικά Α.Ε.Ι. Εμείς τι χρωστάμε να πληρώνουμε αυτά τα λαμόγια, αφού έτσι κι αλλιώς, όλοι όσοι κατέχουν μια θέση σήμερα στο δημόσιο βίο, είναι απόφοιτοι ξένων πανεπιστημίων, αφού στα ελληνικά δεν γίνεται ποτέ μάθημα; Πού να προλάβουν από τις ακροαριστερές ιδεοληψίες που έχουν καταλάβει με φασιστική βία, τα Α.Ε.Ι.; Μάθημα γίνεται όποτε γουστάρει ο επιδοτούμενος ακροαριστερός φασισμός. Γιατί λοιπόν να επιδοτεί η κοινωνία τους ακροαριστερούς φασίστες; Σε ποιά χώρα επιδοτείται ο φασισμός και η βία;

Η περίπτωση του «Ξενίου Διός» είναι χαρακτηριστική και αποδεικνύει ότι ο ελληνικός λαός, παρ’ ότι έχει υποφέρει και συνεχίζει να υποφέρει πολλά από τις επιλογές των πολιτικών και των κυβερνήσεων, είναι έτοιμος να επιβραβεύσει ορθές κυβερνητικές επιλογές, όταν είναι προφανής η πολιτική και εθνική τους σκοπιμότητα. Μόνο που η κυβέρνηση αυτοϋπονομεύτηκε, αφού το ισχυρότατο επιχείρημα της επιβολής της νομιμότητας, που επικαλέστηκε για την περίπτωση της σύλληψης και απέλασης των μεταναστών που παραμένουν παρανόμως στη χώρα μας, το είχε συντρίψει λίγες μέρες πριν την έναρξης της επιχείρησης, με την ακατανόητη τροποποίηση-ακύρωση του νόμου της κ. Διαμαντοπούλου για την ανώτατη παιδεία.

Τη στιγμή που η πατρίδα μας βρίσκεται σε έναν ολισθηρό κατήφορο που την οδηγεί στον όλεθρο, κατάσταση στην οποία οδηγήθηκε εξ αιτίας της διαφθοράς και της ανομίας που επικρατεί στο κράτος, με τα ελληνικά πανεπιστήμια να παράγουν τα πιο σύγχρονα και εξελιγμένα μοντέλα τους με πρωταγωνιστές τους πρυτάνεις και τους καθηγητές, κομπάρσους τις φοιτητικές νεολαίες και θύματα το σύνολο των φοιτητών και την ίδια την πατρίδα, η κυβέρνηση παρασύρθηκε από τη συντεχνιακή λογική του υπουργού και του υφυπουργού Παιδείας και δικαίωσε τους υπέρμαχους της ανομίας.

Μετά την ψήφιση του νόμου της κ. Διαμαντοπούλου, ομάδες οργανωμένων συμφερόντων -άραγε σύμφωνα με τον κ. Μπαμπινιώτη λέγονται συμμορίες;- με μπροστάρηδες καθηγητές και πρυτάνεις, ένας εκ των οποίων ο κ. υφυπουργός Παιδείας, προπηλάκισαν συναδέλφους τους και φοιτητές που ήθελαν να εφαρμοστεί ο νόμος, δηλώνοντας ανερυθρίαστα ότι ο νόμος που ψήφισαν 255 βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου δεν θα εφαρμοστεί επειδή έτσι το θέλουν αυτοί.

Δηλαδή, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, αντί να διδάσκουν υπευθυνότητα, νομιμοφροσύνη και δημοκρατικότητα στους φοιτητές και την ίδια την κοινωνία, με τη συμπεριφορά τους γίνονται πρότυπα ανομίας και αντιδημοκρατικών συμπεριφορών, που δυστυχώς επιβραβεύονται με το νόμο που έφερε προς ψήφιση η κυβέρνηση, προς μεγάλη έκπληξη της κοινής γνώμης.

Διάβασα με πολύ προσοχή τις δικαιολογίες του υπουργού Παιδείας στη συνέντευξη που έδωσε στην Εύη Πανταζοπούλου και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα μας, οι οποίες όχι μόνο δεν πείθουν, αλλά προσβάλλουν τους πολίτες, των οποίων οι ενστάσεις δεν είναι επί της ουσίας του νομοσχεδίου αλλά επί της επιβραβεύσεως εκείνων που πρόσβαλλαν βάναυσα τη δημοκρατία και το κοινοβούλιο, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο υφυπουργός του.

Η κυβέρνηση με τις πράξεις της θα πρέπει να δημιουργήσει αποθέματα αξιοπιστίας, τα οποία θα χρειαστεί να επικαλεστεί τους επόμενους μήνες που αναμένονται να είναι δύσκολοι. Και κινήσεις αυτοϋπονόμευσης, όπως ο νόμος για τα ΑΕΙ, καταναλώνουν τα όποια αποθέματα αξιοπιστίας πρόφτασε να δημιουργήσει αυτή η κυβέρνηση.
Ας μην ξεχνάμε ότι ο Οκτώβριος δεν είναι μακριά!


 Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...